Сега четете
Почина генералният директор на БТА

Почина генералният директор на БТА

След кратко боледуване почина генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев. Екипът на БТА изказва съболезнования на семейството и близките. „Ще го запомним като рядко добър, работлив и обаятелен човек“, пишат колегите му. Причината за смъртта не се съобщава.

Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София. През 1972-1976 г. завършва специалност „Журналистика“ във Лвовския университет в Украйна, тогава СССР. През 1983-1986 г. учи специалност „Педагогика“ във Военната академия „Георги Раковски“ в София. През 1993-1996 г. е стипендиант към щаб-квартирата на НАТО в Брюксел.

От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, членува и в УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.

Вижте и

През 2003-а става генерален директор на Българската телеграфна агенция и оттогава неколкократно е преизбиран, оставайки несменяем на този пост. През 2016 г. става генерален секретар на NAWC (Световен съвет на информационните агенции). През 2016 г. става президент на EANA (Асоциация на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа) и BSANNA (Асоциация на информационните агенции от Черноморския регион).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре