Сега четете
Григор Димитров обеща да става по-добър всеки следващ ден

Григор Димитров обеща да става по-добър всеки следващ ден

Не бих отказал да прекарам малко време с Мерилин Монро, отговори тенисистът на въпрос на свой фен

Като поставен под №4 на тенис турнира в Антверпен (Бел) Григор Димитров получи допълнително свободно време, пропускайки по право I кръг на основната схема. Първата ракета на България използва възможността да проведе задочен диалог с феновете си, като отговори на най-разнообразни техни въпроси, зададени му в „Инстаграм“.

Часове след „интервюто“ Димитров надделя над Пабло Андухар (Исп) с 4:6, 6:3, 6:4 и се класира за 1/4-финалите, които са днес. Негов съперник в последния мач от днешната програма в зала „Лото Арена“ ще бъде №5 в схемата Милош Раонич (Кан). Ето какво сподели Григор с любителите на тениса:

 

– В кариерата си работил ли си със спортен психолог? Как се настройваш психически за мачовете си?

– Да, разбира се. Дори когато имаш чудесни приятели, семейство и въобще чудесно обкръжение, идва момент, в който ти се налага да започнеш да опознаваш самия себе си по-добре. Особено когато непрестанно пътуваш и си далеч от близките си. Винаги е хубаво да проведеш диалог със себе си, но в същото време не е срамно да се обърнеш към професионалист, който да ти помогне да минеш през определени моменти и ситуации и да се справиш с всички емоции. Така че определено мисля, че работата със спортен психолог помага.

– Какъв смяташ, че е най-добрият съвет към млад тенисист, който иска да стане професионалист?

– Може да има много съвети. Най-напред бих му казал да не копира, да не бъде последовател, а да създаде свой собствен път. Това е на първо място. Не копирай никого. Ако нещо е проработило при друг, не значи, че ще проработи и при теб. Аз винаги съм опитвал да следвам свой собствен маршрут в живота – както на корта, така и извън него. Винаги съм се концентриран върху това. Това е. Прави нещата, които зависят от теб, и ще се получи, неизбежно е. Има неща, които са извън нашия контрол, и не бива да губим времето си върху тях.

– Как успяваш да останеш мотивиран въпреки странните условия през тази година?

– Не знам, трудно е за всички. Годината е доста необикновена не като цяло за живота, за спорта и за всичко останало. Всички знаем каква е ситуацията в момента. В момента всеки трябва да намери собствената си мотивация. Всички си имат свои индивидуални мотиви да играят тенис. Моята е много проста в момента – просто се наслаждавам на играта и на живота ден за ден. Мисля, че сега това е най-важното.

– След толкова много години в тура има ли компонент от играта ти, за който все още чувстваш, че може да подобриш?

– Тенисът е непрестанен процес на развитие. Смятам, че ще се подобрявам до последния ден от моята кариера. Никой не се научава на абсолютно всичко в тениса. Въпреки че прекарваме хиляди часове на корта, нашият спорт е толкова комплексен, че винаги можеш да научиш нещо ново. Тенисът се развива всяка следваща година, непрестанно се променя и трябва да се адаптираш към това до последния мач в кариерата си.

– Кой е най-добрият ти приятел в тура?

– Не знам, имам толкова много добри приятели в тура. Не мога да кажа, настроен съм приятелски към всички. Виждаме се всяка седмица, прекарваме толкова много време заедно, особено сега в тези „балони“ заради необходимата карантина по турнирите. Не би било честно да посоча само един играч.

Вижте и

– Коя е мечтаната ти партньорка за смесени двойки?

– Никога досега не съм чувал този въпрос… Не знам, не знам. Наистина не знам. Може би някой ден ще играя смесени двойки. Кой знае?

– Забрави за тениса. Коя щеше да е любимата ти професия?

– Може би каубой, не знам. Чудя се какво друго… Май обичам да се състезавам с автомобили, защото винаги съм обичал да шофирам. Любител съм на адреналина, така че може би бих станал пилот.

– Ако можеше да срещнеш една много известна личност от миналото или настоящето, коя би била тя и за какво щяхте да си говорите?

– Мерилин Монро. Има толкова много мистерии около нея, така че наистина не бих отказал да прекараме малко време заедно.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре