Сега четете
Засилени проверки по пътищата от днес до 8 октомври

Засилени проверки по пътищата от днес до 8 октомври

От днес до 8 октомври е в ход специализирана полицейска операция за безопасност на движението по пътищата, обяви инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ – ГДНП. За различните областни дирекции тя е с отделен акцент.

На територията на СДВР и ОДМВР-Бургас, Варна, Плевен и Хасково усилията на пътните полицаи са насочени към установяване на нарушения, извършени от пешеходци, велосипедисти и водачи на моторни превозни средства.

Приоритетно ще се следи за неправилно движение на велосипедисти по предназначените за пешеходци площи, внезапно навлизане и неправилно пресичане на платното за движение от пешеходци, отнемане на предимство на пешеходци или велосипедисти от водачи на ППС и недопускане на преминаване на забраняващ сигнал на светофарните уредби.

Засилено полицейско присъствие ще има в дните петък, събота и неделя по автомагистралите и основните пътища на страната. Там ще бъде засилен контролът по неправомерното движение, спиране и паркиране в лентите за принудително спиране на автомагистралите. При извършваните проверки на място, ще се връчват невръчените електронни фишове на водачите и пътниците в автомобила.

Вижте и

Информация на БНТ


Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре