Искането за промяна на конституцията по начина, по който искат да го направят управляващите, е гавра, според вицепрезидента на България Илияна Йотова“Хората преодоляха страха. Видяхме една нова енергия. Доволна съм че съм вицепрезидент на една събудена държава”, посочи тя в предаването “Тази събота” по БТВ. Йотова коментира й изказването на социалния министър Деница Сачева, че протестиращите репресират властта, като посочи, че тя трябва да подаде оставка заради думите си.

 

“А председателят на Народното събрание Цвета Караянчева трябва да остане колкото може повече на поста си, защото от това печели опозицията”, каза вицепрезидентът. Тя заяви, че Народното събрание се е превърнало в крепост, в която “гражданите нямат право да влязат или, ако влязат ги изнасят”.

 

Илияна Йотова нарече управлението “задкулисно”, като се правят опити да бъде омаловажена президентската институция. В заключение вицепрезидентът посочи, че вдигнатият юмрук на президента Румен Радев означавал подкрепа към справедливите исканията на хората, които са по площадите.