Сега четете
Годината да завърши без дефицит, призова Николай Василев

Годината да завърши без дефицит, призова Николай Василев

Годината да завърши без дефицит. За това призова в студиото на БиТиВи бившият икономически министър Николай Василев.

Това, по думите му, би било достойно за златен олимпийски медал.

Колкото и парадоксално да звучи, тезата на Николай Василев е, че ако на държавно ниво се раздават повече пари – икономиката е по-зле.

Николай Василев разкритикува раздаването на пари и харченето на бюджета от правителството на Бойко Борисов. Много пари са раздадени на калпак и то на най-непострадалите групи от коронакризата – пенсионерите и държавната администрация. В момента в страната инфлация няма, така е и по света. Страната ни се справя дори изненадващо добре. На въпрос защо критикува даването на пари за пенсионерите, Николай Василев не отрече, че пенсиите са малки и недостатъчни, но и посочи, че пенсиите няма да бъдат достатъчни и след десет години.

За да има реална помощ от страна на държавата за икономиката, е нужно да се подпомага реалния бизнес – работещите, туризма, услугите. Това са хората, които по думите на Василев, действително са пострадали и ще продължат да понасят ударите на кризата през зимата.

Раздаването на пари не спира спада на икономиката. Разумна политика и доверие в правителството – това дава ръст на икономиката, категоричен бе Василев.

Иначе взимането на дълг от международни финансови пазари, което беше обявено вчера, Николай Василев определи като добра финансова операция.

Като финансова операция тя е отлична и екипът на министър Ананиев заслужава поздравления. България в тези трудни времена получи голям заем при доста изгодни лихвени условия, коментира финансистът, но и предупреди, че харченето е склонност на всяко едно правителство в края на мандата му. А у нас правителството е притиснато и от протести.

Вижте и

Той препоръча тези 5 милиарда лева да останат като голям резерв, ако догодина има по-голяма икономическа криза.

Снимка: БГНЕС

Източник: News24sofia.ei

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре