България има какво да остави на идните поколения

България има какво да остави на идните поколения

цвета караянчеваТрябва да вземем пример от Рожен, за да бъдем по-разумни, по-мъдри и по-обединени в името на България, заяви пред журналисти на Рожен председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Според нея Рожен е уникален събор, който “пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отваря сърцето и душата”.

Цвета Караянчева и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова са сред гостите на Събора на народното творчество и животновъдството “Рожен 2019”. Не спираме да се надяваме, че ще намерим съгласие по темите, които са от национално значение, коментира Даниела Дариткова. Тя допълни, че ще предадат на колегите си от всички парламентарни групи посланието от Рожен за единство и обединение. Искрено вярваме и продължаваме да работим в тази посока, винаги сме били за диалог и за обединение на усилията, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

За съжаление не успяхме да се обединим по темата с национално значение вчера за ратификацията на договорите за Ф-16, коментира Цвета Караянчева. Тя допълни, че все пак има национално отговорни теми, по които намират диалог с представителите на другите политически сили в търсене на общо решение.

Над 200 хиляди посетители са преминали през съборното селище на Роженските поляни вчера и днес, според данни на организаторите.

“Девойко, мари, хубава”, изпълнена от 28-годишната Рейчъл от Тексас, бе най-аплодираната изява през втория ден на Роженския събор. Младата американка посещава за първи път България, след като вече е влюбена в българския фолклор. Рейчъл разказа пред журналисти, че сама е научила българските песни, слушайки ги от записи в интернет. Допълва, че е очарована от първата си среща с България, която, по думите й, има най-хубавата фолклорна музика с най-сложния ритъм.

Цвета Караянчева
Днес заедно с кмета на Смолян Николай Мелемов , председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова , народния представител Красимир Събев и много наши сънародници бяхме на Роженския събор – на тази вълшебна планина, която има неповторима атмосфера.

Националният събор на народното творчество е красноречиво доказателство, че българският дух е жив, пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отварят сърцето и душата, споделих с гостите на празненствата.
България има какво да остави на идните поколения и всички трябва да направим нужното за продължаване и съхраняване на нашите богати традиции.
Поведох голямото роженско хоро, в което се включват всички участници в събора. Разгледах представената от Регионалния исторически музей – Смолян пътуваща изложба, която представя местни традиционни обичаи и етнографски експонати, посетих базара на местни занаятчии и опитах характерни родопски ястия.

Снимка на Цвета Караянчева.
Снимка на Цвета Караянчева.
Снимка на Цвета Караянчева.
Снимка на Цвета Караянчева.
Снимка на Цвета Караянчева.

За автора

Андрей Велчев

Собственик и главен редактор на Любословие.bg. Доктор по научна специалност: 05.11.02 – Политология (Публична администрация) с тема на дисертационния труд: Комуникации в процеса на политиките (Изграждане на обществена съпричастност при стратегически публично-частни партньорства). Андрей Велчев е магистър по Политически мениджмънт и публични политики и магистър по Масови комуникации в Нов български университет. Автор е на множество публикации и интервюта, посветени на проблемите на комуникациите, журналистиката, маркетинга и политическите комуникации. Член е на Българското дружество за връзки с обществеността, Съюза на българските журналисти и International Federation of Journalists (IFJ)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *