Сега четете
Пипи на 56, ама ние какви ги свършихме през последните 30 години

Пипи на 56, ама ние какви ги свършихме през последните 30 години

Наскоро публикувахме новина, че  Пипи Дългото чорапче е навършила 56 години. Обичаният екранен образ Пипи Дългото чорапче навърши 56 години на 4-ти май. Пипилота, която беше толкова силна, че само с едната си ръка вдигаше кон, от онази сладка и малко шантава червенокоска вече се превърна в достолепна лелка.

Пипи Дългото чорапче преди и сега

Пипи Дългото чорапче преди и сега

Новината провокира наш читател да сподели коментар на лично съобщение в нашата страница във Фейсук, който публикуваме без редакторска намеса и с негово съгласие.

11921717_249525425387878_1755230249077078823_o
Diyan Zhelyazkov: 

Тя Пипи хубаво ги навърши 56 години, ама ние какви ги свършихме през последните 30 години. Нямаме едно българско телевизионно предаване за бебета и деца. Нашите внучета гледат „бебе тв“ и първата реч, която чуват е английска, първата азбука е английска, първите числа са на английски. Като поотраснат положението е същото – само английски детски филмчета и герои с английски имена. В резултат тригодишно дете казва „о ноу“ вместо „не“. Във втори клас възкликва „о май год“, вместо „боже мой“, а вече като юноша плещи на всяка трета дума „упс“, вместо нашенското „опа“.

Вижте и

Това е резултатът от некадърното либерално-демократично управление след 1989 г. Време е някой пак да извика на висок глас: „А които не обичат да знаят за своя род болгарский, но се обръщат на чужда политика и на чужд език и не радеят за своя език болгарский, но се учат да четат и говорят по ингилизки и срамят село да се нарекат болгари! О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин и не четеш и не говориш на своя език!“

Но где го тоя Паисий в Министерството на образованието, в Министерството на културата?! Где го тоя премиер, где ги тия министри и депутати, които да са чели Паисий, ако не в оригинал, то поне в осъвременен вид?! Няма ги за съжаление и затова децата ни учат първо английската азбука и проговарят все по трудно на български, объркани от странното двуезичие в българското образование и култура. Срам и позор за тези родоотстъпници, които си мислят, че управляват държавата ни!!!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре