Сега четете
Неграмотност или манипулации пречат на медийния закон

Неграмотност или манипулации пречат на медийния закон

betina jotevaеграмотност и некомпетентност или манипулации. С това си обяснява членът на Съвета за електронни медии Бетина Жотева появилите се информации, че промените в медийния закон целят контрол на сайтове. Пред Би Ти Ви тя повтори, че става въпрос за директива на ЕС, която България трябва да транспонира до септември 2020 година.

Жотева подчерта, че на регулация ще подлежат само аудио- и визуалната информация в сайтовете, но не и текстовете. Членът на СЕМ посочи, че това се прави, за да бъдат защитени качествените медии от кражби на техни материали и да се противодейства на фалшивите новини.

Коментирайки твърденията, че целта е да се затвори устата на медиите заради апартаментните скандали, Жотева обяви, че това може да го измисли само болен мозък.

„Сегашният Закон за радио и телевизия е на 21 години и е кърпен многократно“, каза още членът на СЕМ. Тя посочи, че предстои отговорна и деликатна работа, за да се приеме закон, гарантиращ, че добрата журналистика ще продължи да бъде добра журналистика.

Вижте и

По проекта за нов закон от вчера в Министерството на културата има работна група, съобщи на финала Жотева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре