Сега четете
Разговорът за обществените медии не трябва да спира

Разговорът за обществените медии не трябва да спира

hqdefaultРазговорът за обществените медии не трябва да спира и всички трябва да се включат в него, каза пред БНР председателят на СЕМ София Владимирова.

„Обществените медии са много важни за здравето на демократичното общество. Те са много важни за всички нас като слушатели, защото те са наши. Те нямат търговски интерес, те следва да защитават нашия обществен интерес“, коментира тя в интервю за предаването „Преди всички“.

Владимирова бе категорична, че животът на традиционните медии не е приключил: „Навикът да слушаш радио, да гледаш телевизия, би могъл да бъде запазен, ако се появи едно съдържание, което да е адекватно на днешните реалности. Светът е друг и ние не можем да се правим, че промени не се случват. Ние сме част от една обща медийна система. Няма как да вървим всеки по своя път, а всички вървим заедно“.

„Единственият и силният аргумент е начинът, по който изпълнявате вашата работа, като отговаряте на най-високи журналистически стандарти вие опонирате най-добре на тези, които се опитват да принизят професията“, коментира Владимирова по отношение на финансирането на обществените медии. Дали има нужда от промяна е въпрос на дебати, изказа мнение тя и добави:

Вижте и

„Трябва много добре да се обмисли каква да е тази промяна, ако има нужда от такава, и тя да даде една по-добра перспектива на обществените медии“.

Според нея трябва да има някакъв фонд, който да подкрепя качествената, смислената, прецизната журналистика. Това е единствената „противоотрова“ за фалшивите новини, подчерта тя. По думите й липсата на критичност при приемането на информация е огромен проблем.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре