Елена ПапаризуЕлена Папаризу – една от най-успешните и популярни гръцки звезди на всички времена, за първи път ще излезе на българска сцена на 27 май 2018. Концертът на световноизвестната изпълнителка е в зала 1 на НДК.

Победителка в престижния музикален конкурс „Евровизия“, жури в телевизионното шоу „Гласът на Гърция“, певица в дуета „Антик“, всички нейни албуми са платинени – това е само малка част от богатата биография на гръцката поп звезда, която е родена и израснала в Швеция. Любопитен факт е също, че още през 2003 г. Елена Папаризу покорява сърцата на многобройните си български фенове с хита Why? („Защо?“), който изпълнява съвместно със Слави Трифонов. След грандиозния успех на песента в тв и радио ефира на Гърция и България и гостуванията на „Антик“ в „Шоуто на Слави“, звездата се подготвя за първия си концерт в София.

Елена Папаризу обещава незабравимо шоу и много изненади на 27 май, когато ще изпълни както хитове като My Number One, Mambo, Haide, Fiesta, Baby It’s Over, така и песни от новия й албум Ouranio Toxo (2017).
Родена е в гръцко семейство в град Гьотеборг, Швеция. Талантът й се изявява още в детските години и неслучайно учи в гимназия по театрално и музикално изкуство. Когато е само на 17 години, тя и Никос Панайотидис създават „Антик“. С песента (I Would) Die for You дуетът представя Гърция в музикалния конкурс „Евровизия“ през 2001 г. и се класира на трето място. Само четири години по-късно като самостоятелен артист Елена Папаризу печели световно признание и първото място в „Евровизия“ с песента My Number One.