b349bdf4e48f4c9346e614b1d384253eНа 18 октомври (сряда) стартира авторски проект на легендарния радиоводещ Данчо Стълбицата, известен с вещината и дълбоките познания за българската музика.

Точно в 21 часа е премиерата на предаването Данчо Стълбицата по БГ радио. В двучасовата програма знаменитият водещ е подготвил богат музикален подбор, интересна информация за актуалните събития и представя първите си гости.

Най-младите български изпълнители ще представят нови проекти – Виктория Георгиева – „Част от мен“ и Pavell & Venci Venc‘ и Михаела Маринова – „Листата падат“, а Дует Ритон ще разкажат за грандиозния юбилеен концерт, който организират.

Данчо Стълбицата по БГ радио ще се излъчва всяка сряда от 21 ч. в рамките на два часа. В изданията на шоуто слушателите ще слушат песни от широк музикален диапазон – премиери на най-новите сингли на българските артисти, любимите актуални хитове и вечните класики, които всички обичат.

Той ще отдели заслужено внимание на важни и любопитни събития от историята на българската музика. Всяка седмица на живо в студиото на БГ радио, Данчо Стълбицата посреща големите музикални звезди, които определят развитието, разнообразието и успехите на българската музика.

Йордан Георгиев е роден на 24 юни 1950 г. в София. Работи от 45 години в националното радио. Журналист и водещ на популярни музикални предавания в радиото, от които най-популярното е „Музикална стълбица“, започнало още през 1976 г., откъдето и идва псевдонимът му. Данчо е и първият роден радио диджей, обявен за такъв в енциклопедията на вече покойния Йордан Рупчев.