Сега четете
Абсурдни „smart“ устройства, които наистина съществуват

Абсурдни „smart“ устройства, които наистина съществуват

През последните няколко години много устройства се развиха от просто повод за скептицизъм до неща, които действително си струва да се купят. Например Amazon Echo е наистина полезен помощник и лесен начин за спестяване на енергия чрез интелигентно осветление. Roombas, Nests и WeMo превключвателите, също имат своите добри страни.

От друга страна има и продукти… нека просто да кажем, че при тях е по-трудно да се види какви положителни качества имат. Напоследък се наблюдава една тенденция. На пазара се появяват технологии, които сами са се провъзгласили за интелигентни, като взимат много на сериозно само частта с “нещата” от “Интернет на нещата”. Тъй като не може изцяло да ги изключим или избегнем, понякога те изскачат пред полезрението ни и ни пренасят в света на абсурда.

Ще ви илюстрираме до къде технологичният свят е готов да стигне, за да се свържат всички “неща” в едно.

Представяме ви няколко “интелигентни” устройства, които колкото и да не ви се вярва, в действителност съществуват.
Egg Minder – странен брояч на яйца

“Броячът на яйца” разрешава въпрос стар колкото света: “Защо не мога да свържа моята поставка за яйца с интернет?”

Направен в партньорство с GE, този уред ще се синхронизира с вашия смартфон и ще ви изпраща уведомления, когато сте на ръба да останете без яйца или да станете „eggless“. LED светлините на поставката ще ви кажат кои от 14-те яйца скоро ще се развалят.

Цената е само $13 в Amazon, което не е толкова зле в сравнение с някои други устройства, въпреки че потребителските коментари са доста брутални до момента.

Hidrate Spark

Hidrate Spark е една от малкото “умни бутилки за вода”, които са се появили през последните години на пазара, повечето от които правят едно и също: да се сдвояват с придружаващото ги приложение чрез Bluetooth и след това да ви казват дали сте добре хидратирани, или да ви напомнят да пиете вода.

Ако трябва да бъдем честни, Hidrate Spark изглежда наистина приятна, а фактът, че свети, когато утолявате жаждата си, е направо сладък. Но цената от $ 55 за напомняща бутилка за вода може да е малко прекалена, особено когато вече можете да получавате тази информация напълно безплатно чрез едно от няколкото фитнес приложения.

GeniCan – Гени-Кен

GeniCan ($ 125 начална цена или $ 149  при предварителна поръчка) е малко устройство, което се прикрепя към кофата ви за боклук. Когато изхвърляте нещо, използвайте GeniCan, за да сканирате баркода на продукта и той ще бъде добавен към вашия списък за пазаруване. Така, когато изхвърлите дадена опаковка – например от мляко, вашият GeniCan ще ви напомни, че млякото ви е свършило, за да си купите ново от магазина.  Ако продуктът не съдържа баркод, задръжте го пред GeniCan и кажете какво е – той веднага ще бъде добавен към списъка ви! Използването на това устройство е един от начините да се уверите, че никога няма да забравите какво трябва да купите от магазина за хранителни стоки.

Kuvée Bottle

Тя може да се свърже с вашия Wi-Fi, разполага с тъчскрийн, Kuvee бутилката за вино е нещо като калъф за бутилки, за разработването на която са инвестирани 6$ млн.  през 2016 г., но работи само с конкретен брой винени бутилки (48 вина от 12 винарни). Вкарайте една от тях в Kuvee и можете да получите информация за това, което пиете. От Kuvée твърдят, че ако бутилката стои в поставката, виното ще остане свежо повече от 30 дни.

Hatch Baby Smart Changing Pad – умна поставка за смяна на пелени

Да, вече има и интелигентни бебешки неща. Поставянето на новородено на интелигентния повивалник за бебета ви позволява да следите както теглото, така и смяната на пелените, приемането на храна и т.н. Всичко това идва с придружаващо приложение. Ако е необходимо, можете да споделяте тези данни и с вашия педиатър.

Това устройство не е съвсем безполезно, особено ако вашето дете често преминава през алергии или други ранни здравни проблеми. Както сами може да се досетим, приложението върши по-голямата част от тежката работа. То също така е безплатно, което прави повивалникът за $ 250 нищо повече от удобен, електронен кантар.

Onvi Prophix

Onfi Prophix не е единствената “умна четка за зъби”, но може би е най-странната. Тя се свързва с приложение към телефона ви, разбира се, но използва това приложение, за да ви покаже снимки и видео на живо от вътрешната страна на устата ви. Това е възможно, защото има 10-мегапикселова камера, вградена в самата четка.

Ако имате сериозен страх от зъболекари, точно 400$ са ви необходими, за да сте сигурни, че посещенията ще са, само когато ви се наложи. За другите – огледалото в банята може да ви свърши същата работа.

Flosstime

Flosstime или „умен конец за зъби“, който се прикрепя към огледалото ви за баня и разполага с 18 инча конец за зъби.

Идеята е да ви напомня редовно за себе си и по този начин с времето използването му да се превърне в навик. Всъщност това изглежда осъществимо, като се има предвид, че машинката с бял конец ще ви “зяпа” всеки път, когато влизате в банята.

Ако не друго, създателите са открили потенциал за привличане на детската аудитория. Те предлагат забавни стикери, които може да се лепят върху предната страна на машинката.

Juicero

Juicero е  700-доларова сокоизстисквачка, която няма да ви направи сок, ако нямате Wi-Fi. Ако тази подробност на модерното устройство не ви притеснява, имайте предвид, че това все пак не е най-скъпата сокоизстисквачка, която някога е имало на пазара. Целта й е да предложи възможно най-простия и ефективен начин за приготвяне на здравословни напитки. И все пак се надяваме, че цената ще падне рано или късно.

HapiFork

HapiFork е “умна вилица”, която се свързва чрез Bluetooth и вибрира, когато усеща, че ядете твърде бързо. Колкото и невероятно да звучи, умната вилица се опитва да изкорени този истински проблем. Независимо дали успява, или не, е необходимо да платите 70 $ и да се подложите на “експеримент на Павлов”, за да решите този проблем.

Вижте и

Oombrella

Случвало ли ви се е да забравите чадъра си в бара или ресторанта, или изобщо на някое друго място? Най-вероятно да. Затова не сме напълно против свързващия се чадър Oombrella, който ще изпрати информация за последното си местоположение до телефона ви.

Това, че може да изпраща сигнали до вашия телефон при промяна на времето, също може да не е най-лошата функция, въпреки че приложенията за времето (и човешките очи) имат все пак някакво предназначение. Но инвестирането на $ 80 в чадър, от който да получите някакви статистическите данни, може би е малко прекалено.

Bruno

Bruno е друга джаджа, която се сблъсква с производствени проблеми и макар че не е единственото интелигентно приспособление за боклук, поне изглежда обещаващ. Да, това е кошче за боклук с начална цена от 129 долара, което трябва да бъде презареждано всеки месец и изисква да се използват определен вид торби за смет, което е малко неприятно. (Съществува и модел от 179 долара, който ви предупреждава, когато тези торбички се изхлузват или когато е дошъл денят за изхвърляне на боклука.)

В долната част на контейнера има малък вакуумен отвор, който ще изсмуче всички трохи, косми или прах, които паднат на пода ви. Това означава, че вече няма да имате нужда от лопати за смет.

Belty Good Vibes

Belty Good Vibes е вторият “интелигентен колан” от френската стартираща компания Emiota и служи като кожен, носен на кръста тренажор. Той се сдвоява с придружаващо го приложение и вибрира, когато усеща, че седите прекалено дълго, не стоите изправени, пиете прекалено малко вода и т.н. Emiota планираха да го пуснат на пазара през декември миналата година за $ 395, но до момента на тази статия, продуктът все още не е достъпен за покупка. Отново говорим за странни интелигентни джаджи. Но такъв е животът!

Furbo

Има и други свързващи се домашни камери, насочени към дистанционно наблюдение на домашни любимци. “Нелепото” при Furbo идва от това, че можете да изстрелвате кучешки бисквитки с помощта на вашия смартфон. Той разполага с двупосочно радио, което ви позволява да разговаряте с вашия домашен любимец и да получавате известия, когато усети, че то лае. Това по същество е Nest камера, само че за кучета.

Очевидно хората искат подобно нещо, тъй като устройството е направило оборот от близо 500 000 долара по време на една кампания за стимулиране на продажби миналото лято. Сега е на разположение за $ 242.

Любословие по smartbrokers.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре