Сега четете
Почина Адам Уест, изиграл Батман през 60-те

Почина Адам Уест, изиграл Батман през 60-те

Героят от детството на Нийл Геймън, Марк Хамил, Едгар Райт и още милиони зрители издъхна на 88 години

След „Батман“ кариерата на Адам Уест не продължава добре.

Адам Уест, изиграл Батман в класическия сериал от 60-те години, почина на 88 години от левкемия. Актьорът ще бъде запомнен от феновете най-вече с трите сезона за супергероя на Ей Би Си, излъчени от 1966 до 1968 г.

Първоначално „Батман“ има огромен успех пред американската публика, но с напредването на епизодите той плавно намалява и след третия сезон сериалът е прекратен. Въпреки това, шоуто продължава да се гледа и до днес. Последно през 2014 г. бе пуснат колекционерски сет за DVD.

Мнозина в социалните мрежи изразиха тъгата си за смъртта на Уест заради факта, че неговият Батман е бил детският им герой. Сред тях бе и писателят Нийл Геймън, който в Туитър написа:

„Почивай в мир, Адам Уест. Срещнахме се веднъж през 1987 г. и аз бях твърде притеснен и твърде „глупашки“ готин да ти кажа какво огромно значение имаше за детството ми“.

Адам Уест като Батман

Режисьорът Едгар Райт („Шон от мъртвите“) сподели, че Уест е бил „МОЯТ Батман, толкова забавен и харизматичен“ и че продължава да обича сериала толкова, колкото и преди. Съболезнования изказа и Марк Хамил, озвучавал Жокера в друга поредица за Батман.

Вижте и

След „Батман“ кариерата на Адам Уест не продължава добре. Падането на сериала от ефир води до продължителни неуспехи за актьора да си намери устойчиви ангажименти. Уест по-късно е заявявал, че „работодателите… бяха динозаври“, които „смятаха, че „Батман“ е огромен инцидент“.

Чак години по-късно актьорът успява да си намери редовно участие – той озвучава Кмета Уест в анимационния сериал „Семейният тип“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре