kevorkЕдинственото любопитно в капана, който Гергов постави на главния прокурор, бе позицията на Нинова. В началото изглеждаше, че за първи път тя заслужава да отиде с кон на “Позитано”. Обаче, всъщност, тя направи поредната си грешка, когато нарече Гергов “партиен човек”. Не социалист – а партиен човек! Не поясни, коя партия има предвид – но мнозина се досетиха: “партията” на посредниците, в която няма “ляво” и “дясно”, няма идеологии, всичко е бизнес.

Впрочем, представяте ли си разгърдения Гергов да говори за идеи? Грешката на Нинова е, че и тя, в някаква степен, е “партиен човек” – колкото и да се представя за Главната Самодива на БСП. Когато си била харесана за приватизатор от Костов, все нещо от него остава полепнало по теб. Фамозната й реплика обаче услужливо бе проспана от медиите.

***
Разговор – от преди петнайсетина години – на Бойко с Гергов, “партийният човек”. Гергов споменал на Бойко, че Симеон/”царят” вече е взел прекалено много имоти. А Бойко му казал: “Ами цар е, не е фелдшер като теб! Ти мъдете на един коч да искаш да отрежеш, трябва да питаш ветеринаря, а той е цар – ще взема…”

***
А иначе скопяват държавата – без да питат никого. Партийци.

***
Алигатора сложи на пързалката Нинова/БСП. Преди доста време предположих, че тъкмо той е осигурил шефския й пост, с помощта на Гергов – петдесетина гласа винаги можеш да събереш, дори в кулоарите на един конгрес. А сега Нинова и Гергов са в смъртна схватка. Между хора от онази, другата “партия” тя е безжалостна. А пък клетите социалисти ще празнуват 1 май… Пак добре, че Мавзолея го няма – за да не се кипри там Гергов.

Коментарът е публикуван на профила на журналиста във Фейсбук