Сега четете
VOUBS UP – Майсторски класове за фотографи 2017 (7-9 април 2017)

VOUBS UP – Майсторски класове за фотографи 2017 (7-9 април 2017)

 

За първи път в България VOUBS събира на едно място световни имена във фотографията, за да даде възможност на любители и професионалисти да  усъвършенстват уменията си в различни направления.

В периода от 7-ми до 9-ти април във VIVACOM Art Hall ще се проведат едновременно няколко уъркшопа.

УЪРКШОП С ПИНИ ХАМОУ

Израелският фотограф Пини Хамоу ще говори за креативната фотография и ще разкаже за своите принципи на работа, източници на вдъхновение, избора на композиция, използването на цветове и др. Уъркшопът  ще бъде разделен в две части – теория и практика, като по време на практическата част участниците ще имат възможност да снимат модели и да получават насоки от Пини Хамоу.

Уъркшопът с Пини Хамоу ще се проведе на английски език с осирурен преводач и ще продължи общо 6 часа – от 10:00 ч. до 13:00 ч. и от 14:00 до 17:00 ч. Курсът е подходящ за фотографи любители и професионалисти.

Дати на провеждане: 7-ми и 8-ми  април 2017

Снимки и информация за Пини Хамоу можете да откриете на www.pinih.co.il

УЪРКШОП С ЕРИК НЕЙТЪН

Британският фотограф Ерик Нейтън ще проведе уъркшоп, посветен на таймлапс фотографията. Ерик е известен със своята пейзажна фотография. Снимал е в повече от 90 страни и има публикации в редица международни издания. Курсът му по таймлапс фотография ще бъде на английски език с осигурен преводач и ще е разделен на две части:

тероритична (от 10:00 до 13:00 ч.)

практическа (от 14:00 до 17:00 ч.).

По време на теоритичната част ще разгледа историята, принципите и техниките на заснемане на таймлапс фотография. Във втората част на уъркшопа участниците с помощта на Ерик Нейтън ще заснемат свои собствени таймлапс кадри, които ще обработят и изтеглят.

Уъркшопът е подходящ за хора без или с малък опит в таймлапс фотографията, но с достатъчно познания и практика в общата фотография. За целите на практическото занятие всеки участник е добре да носи със себе си DSLR фотоапарат с настройки за интервален таймер, трипод и лаптоп с инсталирана програма за обработка на видео.

Дати на провеждане: 7-ми и 8-ми април 2017

Повече информация  за Ерик Нейтън можете да откриете на www.ericnathan.com

УЪРКШОП С БЕЛИЙ ДЕН

Руският фотограф Григор Горячев с псевдоним Белий Ден е член на Националната асоциация на професионалните фотографи в Русия и е носител на множество международни награди. Фотографията му се отличава със свой собствен почерк, при който се смесва реалистичност и нереалност. По време на престоя му в България Белий Ден ще проведе два уъркшопа.

Темата на първия уъркшоп  ще бъде комерсиалната фотография. По време на курса ще бъдат обсъдени следните теми: развиване на концепция, същинско заснемане,  работа с модел, снимане в студио, обработка на кадри за комерсилани цели.

Дата на провеждане: 7-ми април 2017

Темата на втория уъркшоп на Белий Ден  ще бъде цифровото изкуство. По време на курса ще бъдат обсъдени начините за художествена обработка на кадрите, как се създават сюрреалистични и рекламни колажи, как се създава арт фотография.

Дата на провеждане: 8-ми април 2017

И двата уъркшопа са подходящи както за любители, напреднали и , професионални фотографи, които искат да научат повече за комерсиалната фотография. По време на уъркшопите ще бъде осигурен преводач от руски на български език.

Повече за Белий Ден и неговата фотография можете на откриете наwww.beliyden.ru

ТРИДНЕВЕН КУРС ЗА ФОТОРЕПОРТЕРИ С БУЛФОТО

Целта на курса е да помогне на желаещите да се занимават с репортерска фотография, като им разкрие тайните и спецификата на работата за агенции и периодични издания.

Вижте и

Програмата на курса е ориентирана към следните аспекти:

Типични сюжети, Използвана оптика и аксесоари, Технически подробности, Контакт и подход към хората, Акредитации и др.

Курсистите ще имат възможност да научат тънкостите и изискванията при снимане на различни сюжети като Журналистически портрет, Спорт, Празници и ритуали, Улични събития.

Снимане при екстремни условия – бедствия (пожари, наводнения, др.), размирици, криминална хроника, светска хроника, папарашки снимки и др.

На успешно завършилите курса се дава възможност да изпробват придобитите умения като кореспонденти фоторепортери в Националната фотографска Агенция „Булфото”

Крайната цел е успешно завършилите курса да могат да се реализират като фоторепортери в медии или на свободна практика, като се научат как се правят добри и продаваеми снимки.

Курсът е интензивен с продължителност 3 дни теоретични и практически занимания по 6 часа дневно (10:00-13:00 ч. и 14:00-17:00 ч.).

Завършилите курса получават Диплом от Агенция „Булфото”, удостоверяващ завършеното обучение.

Лектори:

– Любомир Бенковски-Бенджи, фоторепортер с над 25-годишен стаж в различни издания и телевизии в България и чужбина. Работил за най-големите български вестници и агенции, а в момента Регионален мениджър за Североизточна България на Агенция „Булфото”.

– Евгени Димитров – Основател и собственик на фотографска агенция Булфото. Фоторепортер с дългогодишен опит участвал в създаването на няколко национални вестника през 90-те години.

Курсът за фоторепортери ще се проведе в периода 7-9 април на български език.

Купете билети с отстъпка

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре