40 гвардейци ще посрещнат новоизбраните депутати

Тази година гвардията ще обнови униформите и ще продължи да попълва незаетия щат от 38%

Около 38% е некомплектът в Националната гвардейска част, т.е. незаетите места са точно 123. През тази година вече има обявен конкурс, а през изминалата година са били проведени общо три конкурса. От миналата година се наблюдава тенденцията да се явяват около два пъти по-малко кандидати от броя на обявените места.

Тази година ръководството планира да обяви поръчка за нови униформи. По случай празника на Българската армия тази година вместо Музикален парад на военните духови оркестри ще има концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. За това разказа в интервю за БГНЕС командирът на Националната гвардейска част бригаден генерал Илко Йорданов.

5415201

Вижте и

Той пое ръководството на гвардейците през декември миналата година, след като преди това беше и заместник-командир и началник на щаба. Бригаден генерал Йорданов е 31-вият гвардейски командир. Националната гвардейска част е представително военно формирование на въоръжените сили и е един от символите на държавната власт заедно с националното знаме, герб и химн.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре