Сега четете
Игри на власт. На крачка от правителство на Реформаторите – кой ще го оглави?

Игри на власт. На крачка от правителство на Реформаторите – кой ще го оглави?

0000082432-article2Петър Москов, Румен Христов и Найден Зеленогорски са тримата политици, които има възможност да заемат премиерския пост в евентуално правителство с мандат на Реформаторския блок и подкрепено от ГЕРБ. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ доц. Борислав Великов, заместник-председател на парламентарната група на Реформаторите.

Трите имена били обсъждани на срещата между представители на двете партии, провела се в понеделник.

Четиримата министри на Реформаторите вероятно ще запазят постовете си. Това ще се случи и с министрите на ГЕРБ с изключение на Бойко Борисов, Томислав Дончев и Владислав Горанов.

Според Великов евентуалното бъдещо правителство ще бъде подкрепено и от Обединените патриоти. Техните депутати биха гарантирали парламентарното мнозинство за опора на нов кабинет.

Великов отрече и, че остатъкът от Реформаторския блок угажда на Бойко Борисов за Избирателния кодекс. Той обяви като „важен за обществото законопроект” законопроекта за антикорупция на Меглена Кунева. Великов посочи, че от името на своята партия настоява за Програма за развитие на Северозападна България. Политикът не се съгласи, че този кабинет ще живее толкова малко, че няма да има време за нищо друго, освен за промяна на Изборния кодекс, така че да бъде въведена мажоритарна система за избор на депутати в два тура, с абсолютно мнозинство, както предложи „Шоуто на Слави“.

Вижте и

Нова телевизия, „Здравей, България“

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре