Сега четете
Нов скандал около имейли на Хилъри

Нов скандал около имейли на Хилъри

%d1%85%d0%b8%d0%bb%d1%8a%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d1%82%d1%8a%d0%bdСледователи от ФБР ще проверяват намерените нови имейли на Хилари Клинтън. Републиканците настояха тя да се оттегли от кандидат-президентската надпревара.

По информация на в. „Ню Йорк таймс“, който цитира служители от правоохранителните органи, новите имейли са били открити, след като ФБР е иззело електронни устройства, принадлежащи на сътрудничката на Клинтън Хума Абедин и нейния съпруг – бившия конгресмен Антъни Уейнър. ФБР разследва текстови съобщения със сексуално съдържание, които Уейнър, както се твърди, е пращал на 15-годишно момиче в Северна Каролина.

Пожелал анонимност американски служител, заяви, че имейлите са били открити съвсем наскоро и не са били установени при разследването на руски хакерски действия.

Тези имейли обаче не са намерени в частния сървър в къщата на семейство Клинтън, заяви пред Асошиейтед прес американски служител, цитиран и от БТА. Те са били открити на друг носител в хода на друго разследване.

Белият дом заяви, че не е бил предварително уведомен за обявеното от ФБР разследване на допълнителни имейли, свързани с използването на частен сървър от кандидата на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън.

В американската администрация смятат, че

новината за разследването на ФБР няма да повлияе върху подкрепата на американския президент Барак Обама за Клинтън.

Ръководителят на кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън Джон Подеста заяви, че предизборният щаб на кандидатката на демократите за президент на САЩ е уверен, че след приключването на поредното си разследване ФБР отново ще препоръча да не се повдигат обвинения срещу нея във връзка с използването на частен имейл сървър от нея по времето, когато тя е била държавен секретар.

„Ние сме уверени, че това няма да доведе до каквито и да е заключения, различни от направеното от ФБР през юли“, каза Подеста.

Той определи като „необичайно“ обявяването на разследването на ФБР на допълнителни имейли в момент, когато е толкова близо краят на оспорваната предизборна надпревара в САЩ.

„Директорът (на ФБР) е длъжен незабавно да представи пред американския народ пълни подробности за сегашното разследване“, каза Подеста.

ФБР водеше в продължение на една година разследване за използването на неразрешен имейл сървър от Клинтън заради опасения, че в някои от електронните й писма може да е имало държавни тайни. През юли ФБР заяви, че подходът на бившия държавен секретар към подобна информация е бил „крайно небрежен“, но препоръча да не й бъдат повдигани обвинения.

Вижте и

Републиканците: Хилъри да се откаже

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън би трябвало да бъде извадена от предизборната надпревара заради участие в корупция, заяви Националният комитет на Републиканската партия.

Изявлението беше направено, след като ФБР възобнови следствените действия във връзка с използването на личен имейл сървър от Клинтън по времето, когато тя е била държавен секретар.

„Тази шокираща новина повдига въпроса за това какви материали не са били предоставени (на следствието) и свидетелстват ли те за намерение за нарушаване на закона“, каза комитетът.

Несъмнено, Хилари Клинтън хиляди пъти е създавала заплаха за разкриване на поверителна информация, опитвайки се по време на работата си в Държавния департамент на САЩ да скрие своите корупционни схеми, предполагащи плащане срещу услуги, се посочва в изявлението.

„Само това би трябвало да бъде основание за дисквалифицирането на който и да е кандидат за президент, при положение че този пост предполага всяка сутрин да започва със строго секретен разузнавателен брифинг“, заяви комитетът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре