Сега четете
Неудобни въпроси след концерта на Слави

Неудобни въпроси след концерта на Слави

39_1-1-640x300Концертът на Слави послужи за отваряне на… не, не на кутията на Пандора. По-скоро на обществото. От едната страна се наредиха нехаресващите Слави, неслушащите чалгата, мразещите известните, непонасящите въпросите на референдума, скептиците, част от интелигенцията на страната и др.п.

От другата страна са момичето, развяващо знамето на снимката, пеещите със Слави, десетките хиляди хора, струпали се по “Цариградско шосе”. Към тях трябва да добавим и още стотиците хиляди, слушащи песните на Слави, както и един-двата милиона, гледащи “Шоуто на Слави”.
В специална категория са политиците, които се изказаха за концерта.

Аз пък гледах видео от концерта и сега, докато слушам северноафриканската чалга, която дъни на макс за руските туристи в хотела ми в Тунис, си задавам едни такива неудобни въпроси:

– Ех, колко ли прекрасна щеше да е държавата ни, ако се пееха повече бунтовно-революционни песни* – като тези от концерта на Слави?
– Какво се крие зад неприемането на Слави – завист, злоба, друга ценностна система, непоносимост към успеха на другия?

– Защо хората, които не харесват въпросите в референдума на “Шоуто”, не се хванат да си направят собствена подписка, с въпроси, които им харесват?
– Защо другите, които не харесват чалгата, не си направят тв-предаване, което да се излъчва всекидневно, да бъде успешно в продължение на 15 години и да “обира” най-търсените от рекламодателите зрители?
– Защо нормалните хора, които не са завистници или злобари, не оставят Слави на спокойствие и не си гледат работата, без да се впечатляват от (явно) добрата и професионална организация на концерта?
– Защо уж сериозните медии вместо да ни информират за концерта, предпочетоха заглавия като “Центърът на София ще бъде блокиран за повече от денонощие” или “Концертът на Слави Трифонов блокира центъра на София в събота” и др.п. Някак си не съм виждал такива заглавия за подобни концерти в нормалните страни.

Едно, че всеки жител на столицата беше информиран по-рано, че предстои затваряне на улиците.
Друго, че когато преди 2-3 години неколцина протестъри спираха движението и предизвикваха блокиране на София без никакво предизвестие, това не се смяташе (от същите, които сега критикуват Слави!!) за “not cool”, за лошо.

Вижте и

Радвам се, че Слави успя да събере толкова хора на едно място, без команди, без да ги строяват от цялата страна, за да ги поощри да участват в референдума!

източник: e-vestnik, Вени Марковски

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • СЛАВИ – НАПРЕД.ЗАВИЖДАТ САМО НЕКАДЪРНИЦИТЕ. ЛИДЕРИ,КОИТО ДА ПОВЕДАТ НАЦИЯТА ВЕЧЕ
    НЯМА. БЪДИ БЛАГОСЛОВЕН БУДИТЕЛЬО . ДАНО ТОЗИ ИЗМЪЧЕН И ИЗЛЪГАН НАРОД СЕ СЪБУДИ И
    ПОМЕТЕ ЛИЦЕМЕРИЕТО,ЛЪЖАТА,КОРУПЦИЯТА ЗА ИЗМЯНА КЪМ РОДИНАТА ВСЕКИ ДА ОТИДЕ ТАМ КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО.БЛАГОДАРЯ И ЗА ПРЕКРАСНИЯ ТИ ЕКИП. ПОЖЕЛАВАМ ВИ НОВИ УСПЕХИ.

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре