Сега четете
Вижте как ви дебнат във Facebook

Вижте как ви дебнат във Facebook

facebook-promotionНа всеки се е случвало да използва Facebook, за да научи повече за човек, когото не познава толкова добре. Свободен ли е онзи, по когото си падате? Кое е гаджето на бившата ви приятелка? Причините могат да бъдат най-различни. Наречете го дебнене или просто информиране. Няма значение. Важното е, че всеки го прави.

Някои хора обаче са по-добри от останалите, когато става дума за научаването и на най-дребните детайли от живота на някого, пише Thrillist.

Как да ви открият, дори и да не знаят името ви

Не помните момчето или момичето, с което се срещнахте на онова парти? Ужасно мощната Graph Search търсачка на Зукърбърг & компания, която работи от 2013 г. насам, ви позволява да търсите съдържание из цялата социална мрежа посредством естествен език.

Да кажем, че помните единствено местоработата на човека, или пък учебното заведение, което е посещавал (или и двете). Просто потърсете “people who work at X company” или „people who went to X college”. Комбинирайте и двете, за да стесните резултатите още повече. Може би сте се запознали посредством приятел, който работи в дадена компания? Потърсете “friends of people who work at X company”.

Съществуват буквално стотици различни начина, по които можете да сведете хората, които търсите, до минимум. С малко повече търпение ще ги откриете със сигурност.

Как да разберат къде сте били…

Тук вече от Graph Search търсачката могат наистина да ви побият тръпки. Можете да я използвате, за да разберете на кои партита е бил даден човек или къде се е чекирал. Достатъчно е да напишете “places X person has been in the past X months/years” или “events X person has attended”.

и какви са интересите ви

Освен ако настройките ви за лични данни във Facebook не наподобяват форт „Нокс“, то всеки може с лекота да разбере музикалните изпълнители, филмите, книгите, уебсайтовете, хората или групите, които сте харесали. Достатъчно е да въведат името ви и няколко ключови думи в търсачката. Например „ pages liked by X person”.

Могат да видят всички снимки, които някога сте харесали или коментирали…

Отново – специални благодарности на Graph Search. Достатъчно е да напишете “photos X person has liked” или “photos X person has commented on” и готово. Това е страховито на толкова много различни нива. Особено ако половинката ви не е сред най-доверчивите или някой не особено добронамерен тип се опитва да открие кои са най-близките ви хора.

Можете да получавате нотификации за всичко, което правите във Facebook

Опцията „близки приятели“ (close friends) ви позволява да следите всичко, които даден човек прави. Всеки път, когато той коментира снимка, обнови статуса си или се чекира някъде, вие ще получавате нотификация. Най-лошото в случая е, че Facebook не ви казва, когато някой ви е добавил в този списък. Няма и как да разберете дали сте в списъка с близки приятели на някого.

Вижте и

Могат да разгледат „частната“ ви профилна снимка

Има ли нещо по-досадно от това да не можеш да видиш профилната снимка на някого в пълен размер? Е, всъщност се оказва по-лесно, отколкото предполагате…

По следите на най-добрите ви приятели

Деветимата души, които се показват в лявата част на профилната ви страница, не са там по случайност. Това са онези, които според Facebook са ви най-близко в социално отношение. Т.е. ако някой иска да научи повече за вас, е достатъчно да прегледа и техните профили.

 

Източник: мениджър.бг

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре