Сега четете
Почина Румен Данов, един от основателите на СДС

Почина Румен Данов, един от основателите на СДС

%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2На 10 октомври е починал журналистът и политик Румен Данов, съобщиха негови близки.
Поклонението ще се състои на 15 октомври (събота), от 15.00 ч., в църквата „Света София“.

Румен Данов е роден на 27 април 1956 г. в Кърджали. Завършил е Пловдивската английска гимназия, а по-късно Висшия икономически институт „Карл Маркс“ в София. Бил е редактор на сп. „Отечество“.

Той е сред създателите на Комитета за защита на град Русе (1988), на независимото сдружение „Екогласност“ (1989), един от учредителите на Съюза на демократичните сили (7 декември 1989).

Бил е депутат в Седмото Велико народно събрание и заместник-председател на Анкетната комисия за досиетата на народните представители в 7-то ВНС.

От 1991 г. до септември 1995 г. е съветник на президента Желю Желев по националната сигурност. От 14 май 2000 г. е председател на партия „Либерален съюз“.

Автор е на книгата „Българските освобождения. Изгубените поуки“.

По повод кончината на Румен Данов политологът Огнян Минчев отбелязва във Фейсбук:

Вижте и

„Той искаше да напише още една книга – книга в защита на Европа. Европа, която – оказа се напоследък – има твърде много и различни врагове. Румен не успя да напише тази книга… Преди месеци написа много сериозна статия за в. „Култура“ – статия, която може да бъде един възможен увод към ненаписаната му книга за Европа. Румене, на добър път към Светлината!“

Статията на Румен Данов „Облакът на промяната“ може да прочетете тук.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре