nestle-and-r-r-ice-cream-company-create-2-8bn-jv-froneri_strict_xxlНай-големият производител на сладолед в България има ново име. Фабриката за сладолед на световния гигант Nestle във Варна вече се казва Froneri. Както и целия сладоледен бизнес на концерна.

Причината за промяната в името е промяна в собствеността – през годината беше постигната сделка между швейцарската Nestle и британската R&R за обединяване на усилията в сектора за сладолед и замразени храни. Днес от новосъздадената компания Froneri официално обявиха, че тя е финализирана.

Така се създава нов играч на пазара с общи приходи от продажби в размер на 2.6 милиарда евро годишно и персонал от над 15 000 души.

Froneri ще оперира в 22 страни по света и както беше ясно още през април, компанията ще бъде със седалище във Великобритания и ще има обекти предимно в Европа, Близкия Изток (с изключение на Израел), Австралия, Аржентина, Бразилия, Филипините и Южна Африка.

В България дружеството ще оперира под името Фронери България ЕООД и ще се намира в София на булевард Ломско шосе 261. В него работят 240 служители, разпредели както във фабриката във Варна, така и в София и останалите части на страната.