Сега четете
Съветничка на Клинтън била редактор в радикално списание

Съветничка на Клинтън била редактор в радикално списание

21-huma-abedin.w1200.h630Брат й и сестра й продължават да работят за саудитското издание, чийто главен редактор е майка им

Хюма Абедин, ключов съветник на Хилъри Клинтън, е работила навремето като редактор в мюсюлманско списание. То се обявявало срещу правата на жените и твърдяло, че САЩ сами са извършили атентатите от 11 септември 2001 г., пише вестник „Ню Йорк пост“.
Според изданието в продължение на над десет години Абедин била редактор в „Списание по въпросите на мюсюлманското малцинство“ (Journal of Muslim Minority Affairs – Списание по въпросите на мюсюлманското малцинство). В публикацията на „Ню Йорк пост“ списанието е окачествено като „саудитски орган за пропаганда“.

Според „Ню Йорк пост“ Абедин е най-отдавнашната и най-преданата сътрудничка на Клинтън. Смята се, че ако Клинтън стане първата жена президент на САЩ, Абедин може да оглави канцеларията на Белия дом. Тя е била стажантка в Белия дом, когато Клинтън е била първа дама на САЩ, а после е работила за нея, докато е била сенатор и държавен секретар. Понастоящем Хюма Абедин действа в предизборната кампания на кандидатката на демократите.

По-късно Ник Мерил, говорител на Хилъри Клинтън, заяви, че макар и да е присъствала в редакторския екип на радикалното списание, Абедин „не е играла ключова роля в ръководенето на изданието“. „По мое разбиране нейното име просто е фигурирало в редакционния екип в този период“, коментира публикацията на „Ню Йорк пост“ говорителят.
Ник Мерил отказа да коментира дали Хилъри Клинтън е била запозната с дългогодишно заеманата от съветничката й длъжност.

40-годишната Хюма Абедин фигурирала като „помощник-редактор“ на списанието от 1996 до 2008 година, когато името е извадено от редакционния екип и тя отива да работи за Хилъри Клинтън в Държавния департамент. Това става ясно от публикацията на „Ню Йорк пост“.

Вижте и

Брат й, който бил съредактор, и сестра й, също наета като помощникредактор, фигурират в редакционния състав. Майката на Абедин – пакис-танката Салеха Махмуд Абедин, остава главен редактор.

В публикация от 1996 г. майката на Абедин пише, че Клинтън следва „много агресивен и радикално феминистки дневен ред“, който не следва ислямските закони, защото се фокусира върху овластяването на жените.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре