Сега четете
Чебурашка ще е руският отговор на Pokemon Go

Чебурашка ще е руският отговор на Pokemon Go

cheburashkaРусия трябва да започне да рекламира на международните пазари Чебурашка като отечествена запазена марка, алтернативна на японските покемонй. Това заяви министърът на икономическото развитие Алексей Улюкоев по време на визитата си в страната на изгряващото слънце, цитиран от РИА Новости.

„Казаха ми, че тук, в Япония, Чебурашка е много популярен и дори го наричат „руският покемон“. Това означава, че трябва да го популяризираме. Наистина това е сериозна работа – би било хубаво да се налагат подобни чисто руски брандове“, обясни висшият чиновник пред „Интерфакс“. А на въпрос на журналисти относно известната ло целия свят мобилна игра, позволяваща да се ловят .джобни чудовища“ с помощта на смартфони, Улюкаев отговори с усмивка: „Този въпрос не към мен! Аз слабо си представям какво точно е това покемон. Какво е „Тамагочи“ знам, децата ми имат“.

Пресата припомня, че играта Pokemon Go може да бъде доста травматична. В тази връзка руската банка „Сбербанк“ е подготвила специален застрахователен продукт, при който пострадалите по време на лов за „джобни чудовища“ получават компенсация в размер до 50 000 рубли или около 715 евро. Самите полици ще са безплатни, а размерът на обезщетението ще зависи от тежестта на травмата, пише НТВ.

Вижте и

Междувременно православният съюз на руските казаци „Ирбис“ обяви, че играта „намирисва на сатанизъм“ и трябва да бъде забранена в храмовете, в културните и детските учреждения. От Руската православна църква пък окачествиха Pokemon Go като игра, която може да доведе до „загуба на контрол върху поведението на човека и да подтисне волята и разума му“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре