Сега четете
„Студията“ представят премиерно „Принцеса Мирабела“ по Братя Грим в театър „Сълза и смях“

„Студията“ представят премиерно „Принцеса Мирабела“ по Братя Грим в театър „Сълза и смях“

received_1193759580647913Създателите на мюзикъла „Магьосникът от ОЗ“ АИМИ „Студията“ представят премиерно „Принцеса Мирабела“ по Братя Грим в театър „Сълза и смях“ – Открита сцена Габриела Йорданова (Детска Евровизия 2015) – със специална роля в новия мюзикъл.

Принцеса Мирабела е забележително умна и красива , но с огромен недостатък – разглезена е от дворцовия живот. Тя расте капризна, арогантна и самовлюбена. Кралят – нейният баща, е главен виновник за това. В стремежа си да не я лишава от нищо, той сам създава своя най-голям кошмар и се превръща в основна мишена за нейните подигравки.

За щастие обстоятелствата принуждават крал Вилхелм да вземе мерки и да пожелае да поправи грешките си, като омъжи дъщеря си за беден уличен музикант!Следват куп забавни предизвикателства, срещи и житейски ситуации, през които бившата принцеса ще трябва да премине, за да пренареди ценностите в живота си. А по пътя на нейното израстване ще я води тайнственият музикант Волфганг. Дали разглезената Мирабела ще се преобрази? И дали финалът ще е щастлив?

„Принцеса Мирабела“ е заглавието на първия мюзикъл от поредицата „Фабрика за приказки ГРИМ“, който малки и големи ще могат да видят премиерно на 23 април (от 13:30ч.) и 24 април (от 11:00ч.) на сцената на театър „Сълза и смях“.

Това е мюзикъл за цялото семейство – една класическа притча за преобразяващата сила на Любовта и истински ценните неща в живота на всеки от нас. Приказна история, разказана в стил Disney – с блестящ хумор, много музика и песни, впечатляваща хореография, пищни костюми, модерна сценография и мултимедия.

След безспорния успех на мюзикъла „Магьосникът от ОЗ“, който продължава да пълни залата на „Сълза и смях“ вече четвърти сезон, неговите създатели АИМИ „Студията“ имат още по-амбициозна цел – с новия мюзикъл „Принцеса Мирабела“ да поставят началото на цяла поредица от мюзикъли, чиято драматургия ще бъде разработена по приказките на Братя Грим. По традиция актьорският състав включва както утвърдени актьорски имена (Светослав Добрев, Диана Досева, Константин Икономов), така и млади актьори (Борислав Веженов, Борислава Стратиева), студенти по актьорство в НАТФИЗ (Бояна Авджиева, Георги-Маноел Димитров), деца и младежи – актьори от театралната школа към АИМИ „Студията“.

Вижте и

Общо 46 персонажа участват в завладяващата история на принцеса Мирабела – постановъчен размах, който спокойно може да се мери с този на оперните и балетните спектакли.

Специален гост-актьор с роля, създадена специално за нея, е Габриела Йорданова – младата талантлива певица, представила страната ни в Детската Евровизия 2015.
Екипът, отговорен за реализацията на проекта включва: Александър Беровски – драматургия, режисура и мултимедия; Елица Йовчева – драматургия; Пламен Мирчев-Мирона – композитор; Диана Досева – хореография и пластика; Георги Георгиев-Антика – вокален корепетитор; Сияна Драганинска – сценография.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре