Сега четете
Асел Сидикова вдъхнови над 150 човека да говорят въздействащо

Асел Сидикова вдъхнови над 150 човека да говорят въздействащо

Майсторката по говорене пред публика, ученичка на най-добрите лектори в тази сфера – Асел Сидикова, събра на 16 април в София над 150 желаещите да се научат на изкуството да изпращат посланията си до хиляди хора по запомнящ се и неповторим начин.

Асел е в България за втори път, като преди година събра в столицата повече от 300 души и ги обучи в изкуството на публичната реч.

Асел Сидикова е главен изпълнителен директор на Global Business Forum – най-големия в Централна Азия, основател е на Академията за бизнес коучове. Има над 200 обучения, през които са минали хиляди хора. Асел ще предаде практическите си умения и на българите, които искат да научат как да откриват презентациите си, как да бъдат автентични и кои са най-добрите техники и инструменти за постигане на забележително представяне на сцената.

Любословие.БГ разигра на латориен принцип сред споделили статията за събитието два билета . Те бяха спечелени от Мила Христова и Паулина Николава. Те са наши редовни читетелки.  Очаквайте интерювта с тях.

Мила Христова, Асел Сидикова и Паулина Николова.
Мила Христова, Асел Сидикова и Паулина Николова.

„След семинара с Асел Сидикова разбрах, че е много важно да развивам говоренето пред публика, защото така развивам себе си като личност“, споделя Венелин Папуджиев, който работи в компания за продажба на електроника. Той присъства на обучението по публична реч през 2015 г. „Научих как да се свързвам с публиката, как да задържам интереса й и как да използвам най-добре инструментите като глас, хумор, жестове, музика. Осъзнах, че най-важна е атмосферата в залата и е по-съществено не какво ще кажеш, а как ще го направиш.

Ако публиката не е заинтересована, не трябва да й казваш всичко, което си решил, по-добре е да запазиш енергията, която си създал. Направих фейсбук група по публично говорене и там обменяме опит как да станем по-добри в тази сфера. В един от последните си постове споделям как сутрин, преди да тръгна за работа и докато се грижа за малкия ми син Симеон, правя тренировки за глас. Рецитирам някой от сонетите на Шекспир, като упражнявам артикулацията, дикцията, а след това темпото, тона, паузите, ритъма, прозодията. Препоръчвам на всички семинара по публично говорене, защото той ще ви помогне да изразявате вътрешната си красота“, добавя Венелин Папуджиев.

Вижте и

AVV_4990Мила Христова, Асел Сидикова, главният редактор на Любословие.БГ Андрей Велчев  и Паулина Николова.

От средата на 80-те години на миналия век експерти по самоусъвършенстване като Тони Робинс и Т. Харв Екър, от които се учи и Асел Сидикова, разкриват на стотици хиляди мениджъри, търговци, студенти и други специалисти как да говорят пред публика. В лекциите си обясняват как да завладяваме слушателите, как да се открояваме сред останалите говорители, как да използваме най-добре езика на тялото, жестовете, израженията и мимиките, как да разкажем своята история така, че да я превърнем в най-интересната и незабравима презентация.

Всички тези знания бяха представени тази събота, 16 април, в Бест уестърн експо хотел.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре