Сега четете
Преглед на печата- 14 Март 2016

Преглед на печата- 14 Март 2016

Press_1
Министерството на отбраната стопира унищожаването на 867 тона опасни боеприпаси, без да дава обяснение за това, пише на първа страница „Труд„. В началото на ноември военните обявиха спешна обществена поръчка, с цел намиране на фирма, която да унищожи боеприпасите, чието състояние беше преценено като предпоставка за възпламеняване, посочва изданието. Двете фирми, подали заявление за унищожаване на боеприпасите, обаче досега не са получили никакви писма с уведомления от страна на министерството.“Радан вбеси реформаторите“, пише „Стандарт“ в коментар по повод проведеното вчера петчасово заседание на Националното събрание на ДСБ.

Партията реши, че остава в Реформаторския блок, т.е. във властта, но в същото време продължава да е опозиция, дори нещо повече – настоява целият Реформаторски блок да заеме същата позиция, допълва изданието. По настояване на лидера си Радан Кънев, ДСБ реши да остане в разкраченото си шизофренно положение – хем да се обявява в опизиция, хем да запази хората си във властта, пише по темата „Монитор„. Партийни структури от страната скочиха срещу лидера си заради предложения от него нов устав, посочват авторите на статията.Българският енергиен холдинг може да изтегли заем, дори и без държавна гаранция, заяви пред Българското национално радио председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев, отбелязва „Земя„.

По думите му, това се дължи на факта, че след наблюдаваните в Националната електрическа компания през 2014-2015 г. хронични тарифни дефицити в размер на стотици милиони левове, сега е налице тарифен излишък.България изнася все повече машини и авточасти, констатира „Капитал Дейли“. Увеличението във външната търговия през миналата година идва основно от пазарите на Европейския съюз, а Китай измества Русия и вече е вторият най-важен пазар извън Евросъюза, сочат цитираните данни.Глобите по фишове и актове на КАТ ще могат да се плащат по интернет от следващия месец, съобщава „Сега„.

За изданието източници от МВР са съобщили, че ще бъдат пуснати и още 34 електронни услуги, за ползването на повечето от които обаче ще се изисква електронен подпис.За да спрат масовите кражби по селата, ГЕРБ предлага: съд за всеки рецидивист, откраднал дори кокошка, съобщава „24 часа“. В мотивите се посочва, че в момента рецидивистите масово правят самопризнания и се отървават със споразумения или условна присъда.Министърът на туризма Николина Ангелкова би отбой от законопроекта за туризма и удължи общественото му обсъждане с две седмици – до 28 март, пише на първа страница „Дума„.

Вижте и

Президентът се закани да сезира Конституционния съд за въведените глоби за къмпингуване, които предизвикаха бурни обществени реакции, допълва вестникът.Нито един бежанец не иска да учи български език с пари от държавата, показва справка на Агенцията по заетостта, изготвена за „Новинар„. Освен това бежанците нямат мотивация да се регистрират в бюрата по труда и за 2015 г. държавата е осигурила работа само на 11 души, а на други 5 е съдействала.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре