Сега четете
Преглед на печата 29 януари

Преглед на печата 29 януари

pregled na pechataНе повече от 300 души вместо очакваните 3000 се събраха пред парламента в четвъртък следобед на шумно огласения протест “Тук сме”, организиран във фейсбук. Още толкова полицаи бяха около сградата на НС. Мероприятието мина без ексцесии и спиране на движението в центъра на София. Оставка на правителството и смяна на политическата система бяха исканията на недоволните, пише в. „24 часа“.

Готова е аутопсията на 25-годишната Габриела, чийто труп бе открит вчера зад блок на варненския булевард „Сливница”. От полицията съобщиха, че се работи по всички версии, като не се изключва и вариантът жертвата да е била подтикната да скочи отвисоко или сама да е решила да сложи край на живота си, пише petel.bg.

Реформаторският блок трябва да предложи кандидат за следващ министър на образованието, след като вчера Бойко Борисов поиска оставката на проф. Тодор Танев. Вчера реформаторите не решиха кой ще заеме поста. В същото време днес в 12:00 часа Танев отива при премиера. Както министърът вчера посочи пред Труд, той очаква лична среща с министър-председателя, защото не знае защо е освободен, пише в. „Труд“.

Пълен преглед на социалните привилегии за хората с увреждания и предоставянето им само след индивидуална оценка на всеки конкретен случай – това предвижда реформата в системата на ТЕЛК, която се подготвя от министерството на здравеопазването и министерството на труда. Специални комисии ще преценяват какво да предпишат от целия набор помощи за всеки човек, помощи на калпак няма да се дават, заяви вицепремиерът Ивайло Калфин, пише в. „Стандарт“.

Вижте и

Има засечени случаи, в които чужденци регистрират фирми в България и след това ги използват за легален трафик на хора из цяла Европа. Това разказа в Страсбург Петя Несторова, която е изпълнителен секретар на Конвенцията на Съвета на Европа за борбата с трафика на хора. Тя е и в 15-членната група ГРЕТА на съвета, която е съставена от експерти именно срещу трафика, пише в. „Новинар“.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре