Сега четете
Преглед на печата за 8 декември

Преглед на печата за 8 декември

България има 3 седмици да спаси 600 млн. евро от ЕС
в. Сега

България трябва да прави плащания по европроекти с рекордната скорост от 56-57 милиона евро на ден до Нова година, ако иска да не загуби безвъзвратно пари от еврофондовете. Това показва актуализираната справка за изпълнението на оперативните програми към 30 ноември. От справката излиза, че само за месец – от 1 до 31 декември – министерствата, които управляват европейски програми, трябва да разплатят близо 608 млн. евро по стария програмен период, защото в противен случай тези евросредства ще „изгорят“. Задачата обаче изглежда непосилна, като се има предвид, че от началото на годината, т.е. за 11 месеца, са разплатени 908 млн. евро по европроекти.

Депутати съдят фонда за влоговете заради засекретения доклад за КТБ
в. Сега

Депутатите от „Групата за натиск“, която търси истината за източването на КТБ, внесоха жалба срещу мълчаливия отказ на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) да разкрие кои са лицата на публични длъжности, съпричастни към източването и фалита на трезора. Групата бе създадена от представители на управляващите партии – Мартин Димитров и Петър Славов от Реформаторския блок, Методи Андреев от ГЕРБ и Валери Симеонов от Патриотичния фронт .

„Хемус“ се превръща в най-скъпата магистрала
в. Капитал Daily

Строежът на 60 километра от магистрала „Хемус“ ще излезе рекордно скъп. При отварянето на цените за двете нови отсечки от Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч се оказва, че компаниите искат от държавата двойно на това, което тя е очаквала. И разстоянието, ако се вземат цените на двата вероятни победителя – консорциуми на ПСТ и „Джи Пи груп“, магистралата ще струва на данъкоплатците около 800 млн. лева без ДДС. При очаквани 434 млн. лв.

Повече инвестиции чрез даване на гражданство
в. Стандарт

Вижте и

Програмите за придобиване на гражданство или на статут на постоянно пребиваващ от страна на инвеститори са ефективен източник на преки чужди инвестиции (ПЧИ) в над 20 страни, които прилагат подобни инструменти. Това бе един от изводите на проведена в София кръгла маса на тема „Привличане на преки чуждестранни инвестиции“. Програмите за придобиване на гражданство чрез инвестиции нямат обща регулация на ниво ЕС, но установяването на някои стандарти в изискванията към кандидатите биха могли да бъдат от полза, каза Марио Давид, дългогодишен член на Европейския парламент от Португалия.

Нови паяци за 2,5 млн. лв. ще ловят колите в София
в. Новинар

Нови паяци да ловят колите в нарушение в София, поиска директорът на Центъра за градска мобилност Симеон Арнаудов в писмо до общинската комисия по транспорт. Причината е, че камионите за репатриране са в употреба от началото на 90-те години и вече са силно амортизирани. В момента десет паяка в столицата вдигат между 3500 и 4000 неправилно паркирали автомобила на месец, като често се налага да изминават големи разстояния за кратко време, за да стигнат бързо до нарушителя.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре