Сега четете
Холивуд пред най-печелившата година в историята си

Холивуд пред най-печелившата година в историята си

download„Джурасик свят“ – третият филм през 2015-а, който спечели над $1 млрд. Но чакайте, задава се „Междузвездни войни 7“

„Джурасик свят“ „яде“ конкурентите си за минути. Две седмици след премиерата напливът от зрители не спира.
След като стана първият филм в историята, спечелил над 500 милиона долара приходи още в дебютния си уикенд, „Джурасик свят“ покори още един рекорд – за най-бързо надхвърляне на сумата от 1 милиард долара в боксофиса. С успеха на динозавърския хит по всичко личи и че 2015-а ще е най-печелившата година за Холивуд за всички времена.

Сайтът „Боксофис Моджо“ съобщава, че към 21 юни „Джурасик свят“ е натрупал в касите 987,2 милиона долара в световен мащаб. Няколко уважавани холивудски агенции обаче съобщиха, че във вторник е била надскочена чертата от първия милиард за филма. Така заглавието става общо третото за годината, което надхвърля тази летва – след „Бързи и яростни 7“ и „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. Последният филм на Пол Уокър дори държеше рекорда за най-бързо спечелен 1 милиард – в края на третия си уикенд от премиерата. В крайна сметка филмът за уличните гонки затвори касите си при 1,51 милиарда долара.

„Джурасик свят“ обаче е все още „млад“ – едва на два уикенда е, но по всичко личи, че ще стигне много по-далеч. Експертите очакват до две седмици заглавието да задмине „Бързи и яростни 7“ и да стане четвъртият най-печеливш филм в историята. На „Джурасик свят“ се дават дори шансове да атакува първите две позиции в класацията – „Титаник“ (2,186 милиарда) и „Аватар“ (2,788 млрд.).
Крис Прат с лекота изпревари Вин Дизел и Пол Уокър в боксофиса.

Филмът се радва на голям брой зрители, които го гледат по повече от един път, рекламата от уста на уста е впечатляваща, а ревютата в медиите – предимно ласкави. Така че възходът в боксофиса изглежда тепърва предстои.

През изминалия уикенд „Джурасик свят“ постави и два други рекорда – за най-бързо спечелване на 400 милиона долара от пазара в Северна Америка (побеждавайки първия „Отмъстителите“ от 2012-а) и за най-силен втори уикенд след премиерата за Северна Америка (със 106,6 млн. долара, отново срещу „Отмъстителите“).

Вижте и

Донякъде неочакваният успех на заглавието означава, че Холивуд вече се оглежда за рекордни печалби през 2015 г. – в настоящия момент приходите от билети са вече 5,214 милиарда долара, което е ръст с 6,2% спрямо същия период през миналата година.,

Дата: 24.06.2015 09:03
Източник: www.clubz.bg
Автор: Клуб Z

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре