Сега четете
Николай Денков ще участва в заседанията на областните кризисни щабове във Враца и в Монтана

Николай Денков ще участва в заседанията на областните кризисни щабове във Враца и в Монтана

Поради влошената метеорологична обстановка в Северозападна България, премиерът акад. Николай Денков ще се включи лично в заседанията на областните кризисни щабове във Враца – в 13:00 ч. и в Монтана – 15:30 ч. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Вчера социалният министър Иванка Шалапатова посети Берковица и село Лиляче, които пострадаха от проливните дъждове. Тя се обърна към хората с думите „Вие не сте сами, само дайте знак, че имате нужда от помощ и ние сме до вас“. Правителството заяви, че ще отпусне помощи в подкрепа на засегнатите от наводненията домакинства. В пълна мобилизация във връзка с обстановката са премиерът, ресорните министерства, областните управители и местните власти.

По-късно през деня община Хайредин обяви частично бедствено положение, което се отнася за две населени места – общинския център и с. Михайлово, съобщи за журналисти кметът на общината Тодор Алексиев.

Река Елешница излезе от коритото си и наводни улици, къщи и дворове в селата Елешница и Потоп.

Вижте и

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология условия за по-интензивни валежи ще има все още на изолирани места и до обяд главно в планинските райони на западната половина на страната, а следобед – в Източна България. Очаква се облачността да се разкъсва и намалява, а до вечерта валежите навсякъде да отслабнат, в по-голямата част от страната и да спрат.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре