Сега четете
За датите, които събират и разделят

За датите, които събират и разделят

В ефира на „Панорама” Росен Плевнелиев заяви,че не се впечатлява от големи паради, демонстриращи военна мощ, а от политически действия, които опазват мира. Той заяви, че предпочита да участва в дебати с млади хора и ветерани за уроците на историята. Президентът Плевнелиев обясни още, че българският посланик ще присъства на честванията в Москва. „Като демократ и президент не мога да мълча, когато се нарушават основните принципи на мира в Европа”, заяви той. И подчерта, че неговата позиция е ориентирана към посочване на проблемите в действията на Москва спрямо Крим и Европа, а именно неспазване на множество норми. Днес виждаме амбиции за връщане на политики от деветнадесети век. Това заяви Плевнелиев по повод конфликта в Украйна.

imagesRLWLBL9E

По отношение на Симеон Сакскубурготски Плевнелиев заяви, че като президент винаги ще отстоява единството на българската църква. Той окачестви решението на Светия синод като прибързано. Също така заяви, че не може да определи дали това решение се дължи на външно влияние.

Българската армия също се явява приоритет и това бе показано на Консултативни съвет за национална сигурност. Взето бе решение да се увеличат парите за отбраната от 2016 г. Разногласията са нормален политически процес, но въпреки всичко Плевнелиев работи за политическо съгласие с министър-председателя. България е притисната от сериозен дефицит и фалита на една голяма банка, заяви още той. Затова в момента имаме нужда от силно послание и за нашата армия.

Той заяви, че все още не прави планове за втори мандат, тъй като времето още не е дошло. И коментира, че най-голямото изпитание за него е било правителството на Орешарски. На финала гостът определи себе си като много търпелив човек и изрази убеденост, че дадените заявки за реформи ще бъдат изпънени.

 

Вижте и

По темата работи Мария Тодорова, 08.05.2015г.

Източник на изображението: Novini.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре