Любимата на всички домашна баница е пълна с вредни съставки, в нея се съдържат 12 Е-та. Тази информация раздвижи духовете в социалните мрежи и особено в женските форуми.Напоследък обичайните тестени изделия все повече са ментета.
Намаляват им продуктите, за да излиза по-евтино. Използват хидрогенирани мазнини, не слагат сирене, а аромати от сирене или имитиращи продукти. Ако изобщо сложат сирене, то това e специален продукт за кулинарни цели. Той няма нито вид, нито вкус, обясни пред TV7 проф. Донка Байкова.
Освен това може да предизвикат различни здравословни проблеми като стомачшо-чревни разстройства, алергии, дихателни проблеми и дори рак.Най-добре е, когато пазаруваме, да четем етикетите, препоръча проф. Байкова. Тя посъветва зрителите да не избират най-евтините продукти. По-добре да е по-малко количеството, отколкото да купуваме вредни продукти.