Сега четете
Здраве за милиони – ще продължат ли злоупотребите?

Здраве за милиони – ще продължат ли злоупотребите?

Гости в „Тази сутрин“: проф. Радослав Гайдарски, бивш министър на здравеопазването и д-р Емануил Найденов, Асоциация „Млади лекари“

images

 

Малко е да се иска само оставката на ген. Стоян Тонев, смята проф. Гайдарски. Според него генералът е знаел какво се случва и трябва да даде отговор къде са парите. По думите му, министърът на здравеопазването не може да се намеси по админстративни въпроси, свързани с болнично заведение, а НЗОК е длъжна да извършва проверки. ВМА е подчинена на Министерство на отбраната, подчерта Гайдарски. Според него има възможност това да се случва и в други болници.

До 2009г. намалихме дълговете на болниците наполовина и уволнихме 15 човека, подчерта бившият министър на здравеопазването.Министърът на здравеопазването Петър Москов трябва да разпореди проверка на всички големи болнични заведения, категоричен беше той.

Проф. Гайдарски допълни още, че с ген. Тонев са приятели, но не са обсъждали случая. Ако е виновен, трябва да си понесе отговорността, каза Гайдарски.

Вижте и

Д-р Емануил Найденов каза, че Министерството на зравеопазването не може да твърди, че няма отношение към случая, защото във ВМА се лекуват и цивилни граждани. Той се учуди, че няма реакция на нито една казионна институция, включително БЛС.

Защо Тонев сезира Прокуратурата, като тя вече се е самосезирала с назначението на този одит и къде са резултатите от него, попита Найденов. Одитът установява, че липсват документи за извършени обществени поръчки за периода преди 2007г. Точно тези документи показват как са били изразходвани парите, което сега няма как да бъде доказано, счита Найденов. Цялата система на здравеопазването е опорочена, болниците са част от нея, категоричен беше той. Трябва да понесат отговорност тези, които стоят начело – министрите на отбраната и здравеопазването.
По темата работи: Мария Тоорова, 24.02.2015

Източник на изображението: Kursove.net

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре