Сега четете
Говорител стана съветник на Обама

Говорител стана съветник на Обама

obamaГоворителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки напуска поста си, за да се присъедини към държавната администрация.

Псаки ще бъде съветник на президента Барак Обама, с когото тя работеше по време на предизборната му кампания през 2008 г., съобщава РИА Новости. На брифинга, на който тя обяви, че напуска на Държавния департамент, руски журналист й зададе въпрос: „Ще слушаме ли ваши изявления в качеството ви на съветник на президента Обама?“ На което Псаки отговори: „Това, че нервничите, означава ли, че и вашият външен министър нервничи? Да, уверена съм, че както и досега ще продължите да слушате изявленията ми“.

Псаки е известна с противоречивите си изказвания, както и с критиката си срещу Русия. Самата тя обяснява негативния си имидж в руските медии с „руската пропаганда“. В Русия за Псаки има много вицове. Ето един от тях, разказан от генералния директор на МИА „Русия днес“ Дмитрий Кисельов: „Държавният департамент обявява, че Псаки излиза в отпуск, понеже е бременна. Питат я: „От кого сте бременна?“ Псаки си поглежда бележките и отговаря: „За момента нямам информация. Като се върна в офиса, ще уточня“.

Любословие по БГНЕС/Вашингтон / САЩ

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре