Сега четете
Комисарите по енергетика и европейски министри на среща при Бойко Борисов

Комисарите по енергетика и европейски министри на среща при Бойко Борисов

“Срещата е много сериозна и самият факт, че днес в София идват толкова високопоставени европейски експерти в сферата на енергетиката, показва, че Брюксел стои и поддържа нашето предложение за изграждане на газов хъб край Варна”, каза в студиото на БНТ енергийният министър г-жа Теменужка Петкова. „Имаме 2 хил. км газопроводи и хранилище в Чирен. Първото, което ще спечелим е сигурност на доставките: чрез диверсификация както на източниците, така и на маршрутите.”, допълни министърът.

temenujka-petkova„Ние сме за проекта „Южен поток”. Все още нямаме нито един писмен документ, че той е приключил”, допълни енергийния министър.

„Проблемите както във Варна, така и в Търново са идентични. Проверката ни показа, че е налице несъответствие в часовникците на електромерите с около 30 мин. Разликата е между дневната и нощната тарифа”, така коментира Петкова проверките на Енерго Про. „Клиентите на Енерго Про не получават фактура за дължимата от тях сума, какво дължат, те разбират едва на гишето. „Енерго Про ще бъде глобен и това има дисциплиниращ ефект.“ – каза още тя.

„Ще направим проверки и в другите дружества”, обеща енергийният министър.

Единственото, което успели да договорят с ръководството на Енерго Про било разсрочване на сметките с 15 дни. За всичко останало потребителите трябва сами да подадат оплакване срещу дружеството.

Вижте и

В заключение енергийният министър сподели, че в нея е останало неприятно усещане за умишлени действия, свързани със сметките за ток и сходство в събитията от февруари 2013г.

София, 9.02.2015 г.
По темата работи Мария Тодорова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре