radan kunev„Изходът от кризата минава през съгласие около кратък мандат със всички необходими компромиси и политически отговорни лица, които да изнесат тази програма до 2016 г., което няма да е лека задача, но тя е на нашите плещи”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Радан Кънев от Реформаторския блок.

Той коментира временните резултати от вота по следния начин: „Ние увеличихме резултата си двойно спрямо евровота. Тази платформа спечели избори”.

Радан Кънев обаче отказа да назове името на успешен политик, който ГЕРБ да припознае като следващия премиер на България, с думите: „ГЕРБ е пълен с успешни политици и на национално, и на местно ниво”.

„Нашето предложение за кратък мандат на следващото правителство бе посрещнато добре от българските избиратели. Те изкараха парламент, който със сигурност не може да изкара мандат от четири години”, коментира още Радан Кънев.

По думите му партията победител, както и по-малките партии е чула гласа на гражданите – дълбоко недоверие към партиите.

„Слагаме каруцата далеч пред коня. На база това разпределение на мандатите, е твърде вероятно кандидатът на ГЕРБ да не се казва Борисов”, заяви още Кънев и добави: „Аз съм в обещание, че няма да подкрепя правителство, в което Борисов ще стане премиер”.

Нова ТВ, “Здравей, България”

[spider_facebook id=”1″]