stock-footage-multi-screen-videos-for-the-newsИнтервю с Николина Чакърдъкова, Нешка Робева, Кристиян Коев, Стоян Михалев, Евгени Михайлов и Радослав Каратанчев  

Резюме: Спор за купени бюлетини и делото „Костинброд” доведе до скандал между шестима известни обществени личности, поддръжници на различни партии в студиото на „Събуди се”.

„Срещу народ не се върви. Рано или късно тази последна капка ще прелее и не се знае накъде ще тръгне. Тази вода както в Мизия, така и навсякъде, ще дави наред. Аз не знам дали ще стана политик, но се опитвам да бъда будител”, коментира Николина Чакърдъкова.

„Не приемам разделението на граждани и политици, защото в България не знам да има училище или университет за политици. Не приемам и това насаждане на отношението, че всичко е лошо и безнадеждно”, коментира Евгений Михайлов.

Искрата на раздора пламна най-ярко между бранителката на “България без цензура” (ББЦ) Нешка Робева и несменяемия адепт на синята идея Евгений Михайлов.Двамата се скараха както за партийните субсидии, така и за нарушенията на изборното законодателство. Нешка прие присърце обвиненията на Михайлов за финансови злоупотреби и манипулиране на общественото мнение от страна на ББЦ.

Тя заяви, че подобни думи в неин адрес не могат да бъдат отправени. „Аз съм тук, за да защитя най-охуления, най-очернения“, смело заяви тя, бранейки своя нов политически покровител. Доскорошната червена активистка премина в лоното на ББЦ и в момента е един от най-отявлените защитници на Николай Бареков. Тя се възмути, че кампанията се водела през медиите, които ясно и отчетливо взимали страната на ГЕРБ. Робева определи партията на Бойко Борисов като тази, която е сътворила Костинбродската афера.

Режисьорът Евгений Михайлов обаче й опонира, че нямало никаква Костинбродска афера, имало медийна манипулация. “Най-скъпата кампания е на ББЦ, в аферата няма нито грам истина, тя беше сътворена от вашия лидер”, заяви той.

НоваТВ, “Събуди се”

[spider_facebook id=”1″]