Сега четете
За лъжите след лов и преди избори. Кои са най-абсурдните обещания на политиците?

За лъжите след лов и преди избори. Кои са най-абсурдните обещания на политиците?

Антоанета ХристоваНормално е във всяка предизборна кампания да се обещават различни неща, въпросът е тези неща да бъдат реалистични и осъществими. Политиците винаги обещават на избирателите, че ще изпълнят неща, които ни липсват и големия проблем е, че в България ни липсват прекалено много неща в прекалено много сфери. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Антоанета Христова, политически психолог. Проблемът е, че за целия период на Прехода хората постепенно се научиха да не вярват на политиците, защото ние очевидно живеем в свят различен от този на политическите партии и техните членове.

Обещанията на „България без цензура” за 1 милион работни места в следващите осем години са подобни на обещанието на царя за 800-те дни и си приличат в това, че и двета са реално неосъществими. Това каза от своя страна Ивет Добромирова, политически пиар специалист. Много важен е и въпроса за безпринципните коалиции, защото в подобен случай една партия е възможно да не може да изпълни предизборните си обещания, ако нейния партньор не е съгласен с тях, както се случи с БСП при последната им коалиция с ДПС например.

Кампанията на ДПС тип „от врата на врата” струва вече над 500 хиляди лева и е една от най-скъпите в предизборната кампания, следват ББЦ с около триста и няколко хиляди, Атака с 227 хиляди, ГЕРБ около 130 хиляди, Реформаторския блок около 103 хиляди и така нататък, добави Добромирова. Аз в качеството си на гражданин в тази предизборна кампания за съжаление не видях заявки за осъществяване на реформи от партиите и бих казала, че тя беше доста вяла, добави политическият пиар специалист.

В тази предизборна кампания даваме и обещаваме неща в нашата програма, които са осъществими и са съобразени с настоящата ситуация, която е в страната и не се изхвърляме с обещания като тези давани например от „България без цензура”. Това каза от своя страна Надя Младенова, политически пиар специалист от БСП. Хората вече за съжаление не слушат особено какво им казват политиците, защото не вярват на техните обещания, добави тя.

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

БТВ, „Тази сутрин”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (2)
  • Защо да не е възможно разкриването на 1 млн работни места за 8 години, като само по време на управлението на ГЕРБ фалираха над 100 000 малки и средни фирми? Като се сложат те средно с по трима души персонал, ако се създадат условия да се възстановят, това са поне 300 000 работни места. Привличането на инвестиции в икономиката ни и аутсорсването на дейностите на големи компании може да създаде останалите 700 000.

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре