Сега четете
Генерал Атанас Атанасов пред TV7: ГЕРБ и ДПС брутално работят срещу реформаторите

Генерал Атанас Атанасов пред TV7: ГЕРБ и ДПС брутално работят срещу реформаторите

„ГЕРБ и ДПС брутално работят срещу реформаторите, така че да не вземем гласове!“ Това заяви ген. Атанас Атанасов, който е водач на партийната листа на Реформаторския блок в 1-ви МИР-Благоевград в предаването „Факторът Кошлуков“ по TV7.
Според него ако реформаторите и ГЕРБ не успеят да вземат общо 120 депутати след парламентарните избори на 5 октомври, ДПС веднага ще каже, че има нужда от трета политическа сила за партньор. Той каза още, че Реформаторският блок иска и може да изхвърли ДПС от властта.
Генерал Атанасов обърна внимание и върху актуалната тема за възможна управленска коалиция между РБ и ГЕРБ. Той изрази мнение, че обществото и гражданите имат нужда от стабилно десноцентристко управление, но го смущават изказванията на Бойко Борисов за едно вероятно правителство на малцинството.
„Ако има правителство на малцинството, с какви гласове ще управлява то?“, попита генерал Атанасов и заяви, че според реформаторите най-правилният избор в случая би била коалицията. Той каза, че при подобно развитие на нещата РБ остро ще се противопостави на това вътрешният министър да е от хората на ГЕРБ и ще желае десните да посочат човека. Като основание за това генералът посочи лошата практика от времето на кабинета „Борисов“ МВР да се използва като машина за оказване на натиск.
Кандидат-депутатът от РБ порица служебния премиер Георги Близнашки за това, че не е направил сериозни кадрови промени в администрацията и е оставил на важни постове приближени хора на бившите управляващи. Атанасов каза, че не знае дали това е породено от страх или от неопитност, но не води до позитивни резултати. От ефира на TV7 генералът съобщи, че вече получава сведения за възобновяването по южната ни граница на контрабандни канали, функционирали по времето на ГЕРБ.
Относно казуса с КТБ генерал Атансов каза, че прокуратурата има роля в задълбочаването на кризата с банката. „Главният прокурор е заинтересован от изхода на делото“, заяви той и допълни, че Цацаров трябва веднага да бъде отстранен от поста на главен прокурор. Атанасов заподозря ръката на ДПС в събарянето на КТБ, с цел да се потушат големи кредити. Според него има предварителен сценарий и в пребиваването на Цветан Василев в Сърбия, защото по този начин връщането му в нашата страна ще се превърне в изключително дълъг процес.
Генерал Атанасов заяви, че избор на лидер на РБ ще има, макар и след изборите, и той ще се казва Радан Кънев. Според кандидат-депутата Кънев носи качествата на естествен лидер и е бил основен фактор за основаването на десния блок.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре