Сега четете
НЕЗАВИМОСТ ИЛИ САЛАМ?

НЕЗАВИМОСТ ИЛИ САЛАМ?

автор: Димитрина Пандурова

manifest2

„Свободата Санчо е като салама…” – продължението няма значение! Откъсът е от една реклама, която неслучайно е създадена за българския потребител!

Обзалагам се, че ако се направи общонародно допитване какъв празник е днес резултатите ще бъдат обидно потресаващи – пред родовата ни памет, пред стотиците наши предци, които са платили с живота си. За мнозина този ден е просто почивен (ако имат късмета да е през седмицата), други не правят никаква разлика между национален празник и просто празник – и с основание – то календарът на почивките е толкова пищен, както се казва за щяло и не щяло.

Много малко са държавите в света, за които националният празник не е денят, в който е обявена независимостта й!

Всъщност какво означава думичката „независимост”„състояние на дадена държава, при което нейните жители или част от тях упражняват самостоятелно цялата власт в нея, като обикновено притежават и суверенитет”

В този смисъл в коя част от описанието ние отговаряме на определението?

По нашите географски ширини към това определение ще чуете – независим е, защото нищо не зависи от него!

Вижте и

В очакване на едни очаквани изборни резултати, „подслушвайки” разговори оттук-оттам, все повече си мисля – напълнете хладилниците, заредете салами – без значение от вносните или от онези с чесън, дайте по-чести софри и ще си осигурите власт во веки веков! Който осъзнае това златно правило ще има късмета дълго да бъде господар!

Клише е, че: „Народ, който не познава историята си, няма бъдеще!”

Какво очакваме, тогава?!

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре