Сега четете
БНТ ще обиколи София на 15 септември с призива „Спри, детето запази!“

БНТ ще обиколи София на 15 септември с призива „Спри, детето запази!“

back-to-schoolКампанията открива учебната година с празник на 3 сцени и велошествие по улиците на града

Българската национална телевизия ще обиколи София на 15 септември с призива „Спри, детето запази!“. С мащабно събитие на три сцени, две от които – пътуващи, и велошествие, обществената медия продължава кампанията за пътна безопасност в началото на новата учебна година.
Вече три години БНТ апелира за взаимна толерантност между шофьори и пешеходци и сега отново ще напомни на децата и техните родители колко е важно да бъдат внимателни на пътя.
В първия учебен ден събитието на БНТ ще се разгърне в няколко точки на столицата, като кулминацията е с начален час 16:00 часа на Лятната сцена в Борисовата градина.
Преди официалната част, от три ключови точки на столицата ще тръгнат три лъча, чиято крайна точка е Лятната естрада. Ретротрамваят, най-новият модерен електробус и велошествие ще стартират едновременно, за да се съберат на големия концерт в парка. Ретротрамваят ще тръгне от кв. „Банишора“ и ще бъде превърнат в арт център, където дългогодишният посланик на кампанията – художникът Иван Яхнаджиев ще проведе открит урок по изобразително изкуство заедно с децата.
Новият електробус на Столичния градски транспорт ще е музикалният посланик на „Спри, детето запази“. Той тръгва от Националния дворец на децата, и докато пътува по маршрута си, в него ще пеят група „Спринт“, трио „Вива“ и деца от Двореца на децата.
Третият лъч е велошествие, което ще се придвижи от НДК до Борисовата градина. В него ще участват лица на кампанията „Аз карам велосипед“, сред които водещи от БНТ – Ася Методиева, Анна Ангелова, Златимир Йочев, Мария Андонова, Карина Караньотова, Ивайло Захариев.
Целта е по атрактивен начин да се покажат различни начини на придвижване и отговорно поведение на пътя, за да може призивът „Спри, детето запази!“ да се пренесе през целия град.
Водещият на „По света и у нас“ Спас Кьосев ще посрещне участниците от трите лъча на Лятната сцена в Борисовата градина, за да дадат началото на големия празник.
В пространството около сцената Иван Яхнаджиев и децата ще създадат арт-пано, включвайки логото на кампанията „Спри, детето запази“ и основни пътни знаци.
Освен много игри, свързани с пътната безопасност, на сцената ще се качат талантливите деца от арт център „Карнолски“, възпитаници на танцова школа „Сийзънс“, и любимците на тийнейджърите Никнейм, Прея, Йоана Драгнева. Дългогодишният приятел на кампанията Богдан Томов отново ще зарадва гостите на празника с изпълненията си, а веднага след това е началото на образователната програма на тема пътна безопасност, подготвена от детски център „Весел столичен светофар“.
В присъствието на гостите и официалните лица ще бъдат обявени и наградени победителите от конкурса за есе в рамките на кампанията „Спри, детето запази“. За всички деца, дошли на празника, ще има много подаръци и изненади.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре