Сега четете
Предизборното броене започва. Надлъгване, извиване на ръце, компромати – чака ли ни нова политическа криза?

Предизборното броене започва. Надлъгване, извиване на ръце, компромати – чака ли ни нова политическа криза?

tatiana_doncheva_bulВ момента със започването на предизборната кампания за предстоящите избори и започваме да наблюдаваме постановките на различните партии като представители образно казано на различни театрални школи. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Татяна Дончева, председател на „Движение 21”.

Бойко Борисов като представител на латиноамериканската школа ще си „къса” ризата и ще се опита да ни убеди, че без него няма как ситуацията в държавата да се оправи, ВМРО и НФСБ ще се опитат да ни убедят, че е нужно създаването на правителство на националното спасение и така нататък, добави тя. Очевидно има проблем на някакво ниво в държавната администрация, тъй като в един момент информацията за финансовото и икономическото състояние на страната и на финансовия министър и правителството им се представяше информация, която не кореспондира на истината.

Факт е, че кабинетът „Орешарски” не се справи със събирането на плануваните приходи и е факт, че те не отчетоха правилно ситуацията в държавата. „Движение 21” предлага един друг поглед върху ситуацията. Лоша или добра, тя е такава и според нас трябва да се съсредоточим върху големите проблеми в държавата и всички партии би трябвало да се обединят около решаването им, каза Дончева.

Краткото и бързото стабилизиране на митниците например може да се осъществи чрез възможно най-голямото ограничаването на контрабандата. Назначението на Ваньо Танов за шеф на митниците формално си е дело на премиера Георги Близнашки, но той си произлиза от ГЕРБ и е ясно, че с неговото връщане в агенцията се показва влиянието на партията на Борисов върху служебния кабинет.

Факт е обаче, че смяната на шефа на митниците беше задължителна, след като тя беше докарана до моментното си лошо състояние и невъзможност за нормалното събиране на приходите. „Движение 21” е направено, за да даде възможност на онази генерация от 30-40-годишни хора, които не са свързани с утвърдените политически сили, но които искат да влязат в политиката и да променят нещо в страната си, заяви Дончева.

Тези, които попаднат в Народното събрание със сигурност няма да искат да го напуснат толкова бързо, защото им е ясно, че не може образно казано всеки месец да се върти мелницата на изборите и да се очаква, че постоянно дадена партия ще има добри резултати – така тя коментира възможността в новия парламент да се не състави правителство и да се върви към поредни избори след това.

Един от проблемите на ДПС е, че то прекалено се обвърза и обгради с различни обръчи от фирми, които се разраснаха като метастази из държавата на всички нива. Именно това е и една от причините движението да бъде изкарано от управлението поне на този етап. Другите политически сили трябва да дадат реална възможност за участие на представители на други етнически групи в своите листи, за да се ограничи влиянието на една формално турска партия, управлявана с помощта на някои така наречени български еничари, каза председателят на „Движение 21”.

Вижте и

ГЕРБ няма никакъв интерес да си партнират с ДПС, нито тактически, нито практически и само биха загубили от едно такова партньорство. Тестът КТБ продължава. Аз продължавам да твърдя, че има екипи, които продължават да работят по оздравяването на банката и това ще се види и в листите на „Движение 21”, каза Дончева.

Според нея задкулисието иска КТБ да бъде затворена, защото не иска голяма част от тайните пазени в банката на излязат наяве. Също така има различни кръгове и бизнесмени, които искат чрез фалирането на тази финансова институция да си спестят плащането на определени заеми взети от нея, каза Татяна Дончева.

Любословие по БТВ, „Тази сутрин”, 26.08.2014 г.  Снимка: Булфото

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре