Сега четете
„ВИП Брадър" се отказа от 9.lX , тръгва със „Сървайвър" на 15-и

„ВИП Брадър" се отказа от 9.lX , тръгва със „Сървайвър" на 15-и

655-402-vip-bradyrМестят „Комиците“ в събота, „Нека говорят“ май остава за другия тв сезон през зимата

„ВИП Брадър“ искаше забавно да напомни за светлата соцдата Девети септември, като излъчи старта си на нея, но няма да успее. Предаването по Нова тв засега се отлага за първия учебен ден -15 септември.

Причината уж била незавършилите кастинги. Все още не били събрани достатъчно съквартиранти – популярни
лица, живели и при единия, и при другия строй, и млади звезди, които само са чували за соца.
Другата причина може би е стартът на „Сървайвър“ по Би Ти Ви. Приключенското шоу също тръгва на 15 септември.

Двете големи телевизии от години се дебнат една друга и често планират предавания и часове според програмата на противника. Целта е никой да не изпуска аудитория, защото повечето зрители са равни на повече пари и по-голямо влияние в обществото. Дори и когато става въпрос за развлекателни продукции.
Когато двете риалити програми тръгнат, те ще се излъчват от понеделник до петък. Началният час на „Сървайвър“ е от 21 ч.Праймтаймътот20ч е запазен за турски сериал, защото се продава добре. Цената за реклама в него е 5555 лв. за 30 сек.

„Сървайвър“ е най-скъпото предаване за рекламодателите 6575 лв. за 30 сек, но досега риалити шоуто винаги е било с най-висок рейтинг. Очевидно продуцентите му от „Дрийм тийм“ Евтим Милошев и Любо Нейков и телевизията отново се надяват да е така.

Заради скъпото риалити шоу, което тази година беше снимано в Камбоджа, „Комиците“ ще се излъчват в събота, а не в петък, както досега. Тогава рекламните 30 секунди ще струват 4208 лв. Стартът на забавното предаване е на 6 септември от 22,15 ч

Рекламата във „ВИП Брадър“ е 3900 за 30 сек. В „X Фактор“ е 4000 лв. Има голяма вероятност музикалното шоу да се появи на 9 септември вместо „ВИП Брадър“, но засега не е обявена окончателна дата.
Така или иначе от 15 септември и двете ще са на екрана на Новатв. Медията ще излъчва „X Фактор“ във вторник и сряда след другото риалити.

Заради тези продукции Нова тв маха новините в 22 ч
Тя ги пусна напролет в момента, в който Би Ти Ви спря успешната си късна емисия. Тази есен обаче и двете медии ги оставят в 23,30 ч.

И Би Ти Ви ще има музикално предаване. Телевизията отдавна обяви, че „Гласът на България“ стартира на 21 септември. Датата е малко необичайна, защото е неделя. Това обаче е изненадващият ход на медията – тя ще излъчи два последователни епизода на шоуто и на 21и, и на 22-и.

Краткото лято е една от причините телевизиите да се забързат и да пуснат повечето си продукции още в началото на септември. Защото и хората се върнаха, подгонени от дъждовете и ниските температури.
Другата по-сериозна причина е стартът на политическия сезон. На 5 септември реално се открива предизборната кампания и няма как по това време телевизиите да излъчват повторения.

Въпреки началото на активния сезон публицистичните предавания ще са по-малко в събота и неделя. „Нека говорят“ изобщо не е предвидено по Би Ти Ви. Може да влезе по-късно в програмната схема, но по-вероятно е да го пуснат чак през зимата, когато ще започне следващият активен тв сезон. Ако въобще го върнат.
На неговото място в неделя от 7 септември излиза „120 минути“ на Светослав Иванов (от 17 до 19 ч). По същото време в събота Би Ти Ви ще излъчва филм.

„Тази събота“ и „Тази неделя“ ще ги има, но водещ още не им е избран.

Семейство Григорови ще се върне по БНТ в събота сутринта чак след 5 октомври. Публицистичното им токшоу „Животът и други неща“ се забавя заради изборите, тъй като е външна продукция.

„Всяка неделя“ отсъства от програмната схема на Нова тв, изпратена вече на рекламодателите.
В събота и неделя следобед има оставено място за публицистично токшоу. Единия ден вероятно ще се излъчва „ДикОгГ“ на Сашо Диков, който отказа да се премести в Би Ти Ви и в началото на лятото пре подписа договор с Нова тв.

Вижте и

„Ничия земя“ – публицистика със социални истории на продуцентската компания „Телеман“, ще е от 18 до 19 ч в събота. Затова пък  „Горещо“ го няма.

Късното рейтингово предаване на същата компания, което се водеше от Венета Райкова, не е предвидено в програмата. Сутрешните блокове през уикенда се поверяват на Мирослава Иванова и нейното „Събуди се“. Досега то беше по един час в ранни зори.

Сега ще почва в 7,30 и ще продължава до 11 ч и в двата дни.
През седмицата Нова тв е намерила половин час за „Бон Апети“ – кулинарното предаване, което беше за няколко месеца в Нова тв. То ще е всеки делник от 11,30 ч.

Би Ти Ви спря и двете си готварски рубрики – освен „Бон Апети“ няма да излъчва и „Кухнята на Звездев“. Злите езици говорят, че парите на телевизията са намалели драстично и тя затова се освобождава от много продукции. Програмните специалисти обаче обясняват, че единичните кулинарни рубрики в политематичните телевизии са на изчезване. Убиват ги, образно казано, кулинарните канали,които от година насам бележат значителен ръст.

Затова Би Ти Ви е увеличила времето на „Преди обед“, което се връща на 1 септември. То ще се излъчва вече от9,30 до 12 ч. В него ще има заложен и социален момент – водещите Деси Стоянова и Сашо Кадиев ще търсят решение на хорските проблеми. Екипът им вече събира зрителски сигнали.

На 1 септември се връща и „Шоуто на Слави“ часът и мястото са известни.

Любословие по PR материали на медии и в. 24 Часа 26.08.2014

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре