Сега четете
Рупърт Мърдок иска да купи Time Warner

Рупърт Мърдок иска да купи Time Warner

c302072872bb005130c8d82deb3764d3Медийният конгломерат на Рупърт Мърдок 21st Century Fox е направил официално предложение за закупуването на конкурентната компания Time Wаrner.

Предложението обаче е отхвърлено и преговорите няма да продължат.
С тази покупка двете най-големи медийни империи в света щяха да се обединят. Предложението е било на стойност 80 милиарда долара, съобщава АФП.

Според източници на агенцията Мърдок иска да купи компанията въпреки отказа.
В изявление на 21st Century Fox се казва, че „е направено официално предложение към Time Warner за обединението на двете компании миналия месец“. И

зявлението бе дадено след като вестник „Ню Йорк Таймс“ съобщи за предложението. „Бордът на директорите на Time Warner отхвърли предложението. В момента не се водят преговори с компанията“, се казва още в изявлението.

Вижте и

Междувременно Time Warner излезе със собствено изявление, в което потвърждава, че е получено предложение, но е отхвърлено.
Миналата година Рупърт Мърдок раздели медийната си империя в две компании: 21st Century Fox и News Corp., която управлява вестник „Уолстрийт Джърнал“ и вестници в Австралия и Великобритания.

Със сделка между двете компании ще се обединят филмовите студия на двете компании в Холивуд, както и големите телевизионни канали на Time Warner HBO и TBS.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре