Сега четете
Радослав Янкулов откри Летния музикален фестивал на открито на БНР

Радослав Янкулов откри Летния музикален фестивал на открито на БНР

Радослав Янкулов открива Летния музикален фестивал на БНР сн. Булфото
Радослав Янкулов открива Летния музикален фестивал на БНР сн. Булфото

Българското национално радио организира летен музикален фестивал, който започна снощи пред Народния театър „Иван Вазов” в София. Музикалното събитие, открито от генералния директор на радиото Радослав Янкулов, е част от проявите, посветени на 80-ата годишнина на обществената медия и кандидатстването на София и Югозападен район за Европейска столица на културата. На специално изградената сцена ще се представят музикалните състави на БНР.

Първи на сцената се качиха музикантите от Симфоничният оркестър на БНР с диригент Пламен Джуров. Радиосимфониците представиха програма, изградена от популярни творби на Хендел, Моцарт, Григ, Росини, Шуман, Бизе, Големинов и Масне.

Днес Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще се включи в музикалния фестивал заедно с солистите Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова, а в неделя Музикалният фестивал ще завърши с концерт на Биг бенда на БНР с участието на Вокална група „Радиодеца“ и солисти: Михаела Филева, Нора Караиванова и Васил Петров. Диригент Ангел Заберски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре