Сега четете
Само 5% от българите са използвали интернет банкиране

Само 5% от българите са използвали интернет банкиране

0041Само 5% от българите са използвали поне веднъж интернет банкиране при 45% средно за Европейския съюз и 85-87 на сто за някои особено добре развити страни в това отношение, каза в предаването „Преди всички“ на БНР Валентин Панайотов – председател на Асоциация банка на годината, който цитира данните на Евростат. Той коментира причините: „Опира до социалната структура на обществото, до доходи, възрастови различия, до образование. Следващото ниво в банкирането е мобилното банкиране.

Бъдещето, или това, което на мен ми се струва, че ще се превърне в нещо като финансова революция в ритейл банкирането, е банкирането на дребно. Това е един гуру в тази област и се казва Бед Кинг, може би най-известният банков журналист, който пише по темите на иновациите. Той в една статия в края на миналата година прогнозира, че до пет години 50 процента от приходите на финансовите институции ще бъдат от мобилни транзакции.

“ По думите на Панайотов, през тази и следващата година у нас се очаква бум на издаването на виртуални и безконтактни кредитни карти и поставянето на такъв тип ПОС-терминали. Темите на интернет банкирането ще бъдат засегнати по време на първия международен Финансов форум „Иновации“, който се организира от Асоциация Банка на годината и Висшето училище по застраховане и финанси.

Вижте и

По информация на  www.infostock.bg/19.05.2014  Любословие

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре