Сега четете
Вестник „Искра" Казанлък благодари на читателите си

Вестник „Искра" Казанлък благодари на читателите си

20120927-CPGXAXWLITX-1348737120Скъпи читатели: Искаме да Ви благодарим за това, че не останахте безучастни към отправените нападки през последните седмици към емблемата на вестникарския пазар в Казанлък – вестник „Искра“. Благодарим Ви, че имаме вашата подкрепа и ни съветвате да не се поддаваме на умишлено спретната кампания срещу екипа на вестника, защото за вас – нашите читатели са ясни намеренията на уж „загрижените колеги“ към работещите в редакцията. Интересното обаче, е защо тези толкова „възмутени колеги“ едва сега две години след като се смени ръководството на вестника тръгнаха толкова яростно срещу управителя и работещите в него. В интернет пространството се тиражира „лично мнение“, но разпространено и в информационен сайт, което пък от своя страна говори за нещо друго -вменяване на нещо в публичното пространство, може би с цел манипулация.

Искаме да напомним, че „Казанлъшка Искра“ ЕООД е търговско дружество със 100% общинско участие, те. негов собственик е Община Казанлък. Дружеството, чрез своята дейност издава вестник „Искра“. ДРУЖЕСТВОТО НЕ Е НА БЮДЖЕТ ОТ ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ИЛИ НА НЯКАКВА СУБСИДИЯ. ДРУЖЕСТВОТО Е НА ПАЗАРА, ТАКА КАКТО СА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОТ МЕДИЙНИЯ БРАНШ. ИЗДЪРЖА СЕ ОТ РЕКЛАМА, ОТ ОБЯВИ, ОТ ПЛАТЕНИ ПУБЛИКАЦИИ И ПРОДАЖБА. НЯМА ФИНАНСОВА ЗАВИСИМОСТ ОТ НЯКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ИЛИ БИЗНЕС СРЕДИ.

Редакционната политика на вестника е на страниците му да се ПОПУЛЯРИЗИРАТ ДОБРИТЕ НОВИНИ, да публикува всичко от работата на Община Казанлък и Общински съвет Казанлък, постиженията и успехите на нашите деца от общината. На страниците на вестника намират популярност изявени личности от общината – директори на училища и детски градини, културни дейци, художници, директори на предприятия и обикновени граждани. Във вестника няма да срещнете материали, с които да се злепоставя някой – който и да е той.

Само искаме да попитаме колко от тези, които са „възмутени“ от вестника са работили в него и са се сблъсквали с истинската ситуация за неговото съществуване? Нека всички, които са го напуснали да кажат по какви причини са го напуснали. Поддържането и излизането днес на вестник е изключително трудно. За всички е ясно, че от няколко години вестникарският пазар се срива и то по много причини, сред които многото средства нужни за неговото поддържане и излизане, защото вестникът е „скъпо удоволствие“, когато не се финансира от определени кръгове; навлезлите бързи новини в интернет пространството също ограничават броя читатели и т.н. Въпреки това, през 201 Зг. „Казанлъшка Искра“ ЕООД успя да стабилизира финансовото си състояние и да реализира печалба от 3000лв., нещо което не се е случвало в близките години от работата на дружеството. Успя за две години да върне доверието на читателите си и да спечели нови.

Определяме нападките към вестника като чисто политически, предвид предстоящите избори. Явно тактиката е, всичко свързано с община Казанлък да бъде оплюто, очернено или унищожено. Категорично заявяваме, че екипът няма да се поддаде на тези манипулации и ще продължи да работи в услуга на Вас – нашите читатели, стремейки се да Ви предоставяме обективна и интересна информация за всичко случващо се в община Казанлък. Убедени сме, че доверието между нас ще расте още повече, за да стигат добрите новини до повече хора. Сигурни сме, че доброто ще води до още по-добро. Ние няма да отговаряме на лошото с лошо!

Благодарим Ви още веднъж, че Ви имаме и желаем просперитет на всички жители на общината!
С уважение Кристалина Вълчева – управител на „Казанлъшка Искра“ ЕООД Владислава Василева – редактор

Вижте и

12.05.2014 14:23 | Искра | стр. 2 |

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре