Сега четете
БНТ изненада с нов куклен български сериал

БНТ изненада с нов куклен български сериал

4Тази събота в ефира на БНТ2 стартира изцяло куклен български сериал, какъвто малките зрители отдавна не са гледали. Поредицата „Благуните” ще се излъчва всяка събота от 08:30 часа.

Главните герои на шоуто са човекоподобните горски същества – Благуните Габър и Елша, три духчета и бобърът чичо Боб. Те са оригинални не само с имената си, но и с начина им на конструиране и оживяване от актьорите.

Музиката в сериала е изцяло авторска и е поверена на Димо Стоянов от P.I.F., като във всеки епизод има поне три забавно-образователни песни.

Автор и режисьор на „Благуните“ е Илиян Илиев, а всяка серия е с продължителност 26 минути.

Темите, засегнати в отделните епизоди, са заимствани от образователната програма на децата в предучилищна възраст и са свързани с природата, науката и човешките чувства.

„ Когато получихме предложението от Илиян Илиев, в продуцентския съвет на БНТ2 решихме, че освен да видим една серия, трябва да „пробваме” как куклите и тяхната история се възприемат от зрителите, за които са предназначени. Организирахме „премиера” на една от сериите пред деца в различни възрасти, които я изгледаха и възприеха с огромен интерес. Много се радвам, че като част от обществената медия БНТ2 предлага на малките зрители и техните родители качествена, модерна и много увлекателна поредица. Професионално направен детски куклен сериал, това е мечта за всеки обществен телевизионен канал”, коментира Екатерина Генова, директор на дирекция „БНТ Свят и региони”.

Вижте и

Гледайте първи епизод на кукления сериал „Благуните” тази събота от 08:30 часа по БНТ2.

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре