Мисъл на деня: От Уинстън Чърчил

„Да напишеш книга е приключение. Отначало това е само прекарване на времето. После книгата става ваша любовница, после — ваш господар. Накрая тя се превръща във ваш тиран; и в момента, в който вие вече приемате робството, убивате чудовището и хвърляте трупа му на публиката“.

Уинстън Чърчил

481px-Winston_Churchill_cph.3b12010
Сър Уинстън Ленърд Спенсър-Чърчил (на английски: Sir Winston Leonard Spencer-Churchill, 30 ноември 1874 г. – 24 януари 1965 г.) е британски политик и държавник, известен с дългата си политическа кариера и особено с ролята си във Втората световна война. Член на Парламента в продължение на 64 години, той служи в 13 правителства и два пъти е министър-председател (1940-1945 и 1951-1955).
Бележит държавник и оратор, Чърчил се счита за един от най-забележителните държавни ръководители на Великобритания и ключова фигура във Втората световна война. Oсвен това е офицер в британската армия, историк, писател и художник. Той е единственият британски министър-председател, получил Нобелова награда за литература и първият чужденец, избран за почетен гражданин на САЩ.

Вижте и

Чърчил е потомък на херцозите Марлборо. Баща му, лорд Рандолф Чърчил, е харизматичен политик, който служи като канцлер на хазната; майка му, Джени Джеръм, е от висшето общество. Като млад офицер той участва в боеве в Британска Индия, Судан и Втората бурска война. Спечелва си слава като военен кореспондент и писател.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • майка му е американка.В англо-бурската война не е участвал -бил вече изгонен от армията и го е давал кореспондент.Но е участвал в Първата световна като командир на батальон, след като напуска Адмиралтейството…

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре